Vil treffe Terry fremfor Ulrika

BIRMINGHAM (NTB): Kato Hansen har det bokstavelig talt på G der han vandrer rundt i Grand Prix-sirkuset i Birmingham. Lederen i den norske GP-fanklubben har uforstyrret fått dyrke sin største interesse en hel uke.

Når han da en stakket stund får Grand Prixs programleder Ulrika Jonsson på armen, kvinnen som er ett av de hotteste sexsymbolene på britisk tv for tiden og ble kåret til «årets rumpe» i 1993, skulle man tro han ikke kunne bli lykkeligere. Men nei.

- Jeg ville heller ha møtt Terry Wogan, sier 34-åringen.

Wogan er Ulrikas mannlige medprogramleder, BBCs Grand Prix-guru over alle guruer siden 1971.

GP i genene

Det er med andre ord bare Grand Prix som teller. Hansen er med på sin fjortende finale, og er forlengst blitt veteran i miljøet. Denne gangen er han reporter for en radiokanal, i tillegg til sitt hovedkall som Norges sjefsupporter og database for den norske pressen.

- Dette er vel noe av det minst politisk korrekte man kan drive med. Jeg har hatt mang en tung stund der jeg har lurt på «hvorfor meg», men finner ikke ut av det. Det må være genetisk, sier han.

Falt pladask

For Kato Hansen er Grand Prix julaften og 17. mai på en gang. Han falt pladask for den årlige happeningen da han var sju år, og siden har han bare blitt dypere forelsket i Eurovisjonens flaggskip.

Siden har han fått en mer vitenskaplig tilnærming til barndommens våte tv-drøm, han er et vandrende leksikon om emnet. Men han gleder seg fremdeles som en guttunge til selve finalekvelden.

Utseendet teller

- Jeg tror ikke Lars vinner. Låten er bra, men ikke glimrende. Du sier liksom ikke «oj, så bra» når du hører den. Men han mener fremdeles at Norges mann har flere gode kort på hånda.

- Først og fremst utseendet. Han er finalens mest sjarmerende artist, og ser ut som en 19-åring. Jeg tror han kommer til å score høyt hos ungdommen. Dessuten synger han bra, og sangen er jo ikke så verst, sier Hansen. Han synes det er mye enklere å være heiagjeng i år enn i fjor.

ENTUSIAST: Kato Hansen fikk klemme på GP-vertinna Ulrika Jonsson, men ville helst, men ville helst treffe Terry Wogan.