UNDER DANSKE EIERE: Sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2, Alf Hildrum, må nå forholde seg til heldanske eiere. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
UNDER DANSKE EIERE: Sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2, Alf Hildrum, må nå forholde seg til heldanske eiere. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

- Vil utvikle det nordiske tv-samarbeidet

Les hva TV 2 og Egmont tenker om kanalens framtid etter salget.

(Dagbladet): A-pressen har solgt sin andel av TV 2 til danske Egmont. Klokka ti ble det holdt det pressekonferanse i TV 2s lokaler i Bergen.

- TV 2 er sentralt for oss, og vi vil investere i kanalen og utvikle den videre. Vi er opptatt av langsiktig utvikling, og vil videreføre nyheter, sport og underholdning. TV 2 skal fortsette som et uavhengig, kommersielt, allmenkringkastende norsk mediehus, sier konsernsjef i mediekonsernet Egmont, Steffen Kragh.

Fortsetter i Bergen Egmont-ledelsen er klare på at de ikke ønsker å endre på dagens avtale med staten.

- TV 2 inngikk i slutten av 2010 en ny avtale med staten om å være allmenkringkaster, med daglige nyhetssendinger og norskspråklige programmer. Vi skal overholde den avtalen, og hovedkontoret skal fortsatt ligge i Bergen, sier Egmont på pressekonferansen.

Alf Hildrum støtter sine danske eiere:

- Eierskiftet innebærer inngen endring i TV 2s innhold. Egmont har ved alle viktige korsveier stått bak kanalen. Jeg kjenner Egmont godt, og jeg vet at vi kommer til å fortsette det gode forholdet, sier Alf Hildrum i TV 2.

- Vil utvikle nordisk samarbeid Allerede torsdag skrev Dagbladet at A-pressen ønsket å selge et ukjent antall aksjer i TV 2 til det danske mediekonsernet Egmont.

Nå er det klart at A-pressen har solgt hele sin andel på 50 prosent, og et slikt salg kan være første skritt på veien til å skape en nordisk TV-gigant.

Oppkjøpet har skapt kritikk, og næringsminister Trond Giske har stilt seg kritisk til at TV 2 nå havner i danske hender. Egmont er ærlige på at de ønsker å utvikle TV 2 videre, men vil ikke si noe om hva det konkret innebærer.

- Det er en kjent sak at tv-markedet utvikler seg, og vi vil stå bak TV 2s videre utvikling. TV 2 har fram til nå samarbeidet med andre kommersielle allmenkringkastere i Norden, og det vil være naturlig å se om det samarbeidet kan utvikles, sier Egmont-ledelsen.

- TV 2 er en hjørnestein På spørsmål fra Dagbladet om dette vil kunne bety utvikling også utenfor Norden, svarer Egmont raskt:

- Nei.

TV 2 forsøker på sin side å avdramatisere salget:

- Dette er en avklaring på en prosess som har pågått over lengre tid, som jeg har vært klar over. Sånn sett er det greit å få en avklaring, sier Alf Hildrum til TV 2 Nyhetskanalen.

Han ser det ikke som problematisk at Giske har kritisert salget.

- Den politiske uroen tar jeg som et tegn på at TV 2 er en viktig kanal. Vi er en hjørnestein i det norske demokratiet, og det skal vi fortsette å være, sier Hildrum.

2,1 milliarder Oppkjøpet ble bekrefta etter et ekstraordinært styremøte i A-pressen søndag kveld.

Egmont betaler et kontantbeløp på 2,1 milliarder norske kroner for A-pressens 50 prosent andel i TV 2, og vil dermed eie 100 prosent av Norges største kommersielle TV-virksomhet. Egmont har vært medeier siden stiftelsen av TV 2 i 1991.

SELGER: Thor Gjermund Eriksen, konsernsjef i A-pressen, svarer på spørsmål etter etter det ekstraordinære styremøtet i A-pressen søndag kveld.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
SELGER: Thor Gjermund Eriksen, konsernsjef i A-pressen, svarer på spørsmål etter etter det ekstraordinære styremøtet i A-pressen søndag kveld. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer