Vil være hitkonger – ikke deppekonger

Klok av skade, ønsker ikke Kent å beskrive musikken på sitt kommende album, «Tillbaka til samtiden».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Se videoen til «Ingenting» her

– Det er umulig å generalisere musikken vår. Vi har ikke tatt et steg i noen bestemt retning på det nye albumet, sier vokalist Joakim Berg.

– Vi tør ikke lenger tulle med at vi har en spesiell sound, for da henger media seg opp i det, og så hører alle det de tror de skal høre når de kjøper albumet vårt, sier gitarist Sami Sirviö.

Det svenske bandet har hatt mye moro med at de ble kalt deppekongene i media da de slapp det forrige albumet, «Du och jag, döden».

– På den forrige turneen hadde vi en ting for sko som var litt for lange, litt sånne klovnesko. Vi kalte dem deppekongesko. Og så kalte vi hverandre deppekongene hele tida, ler Joakim.

– Kanskje media kan kalle oss hitkongene denne gangen? spør Sami håpefullt.

Ingen prestasjonsangst

Mandag kom singelen «Ingenting» ut og 15. oktober slipper bandet sitt sjuende album, «Tillbaka till samtiden». Til tross for tidligere knallsuksess har ikke bandet prestasjonsangst.

DEPPER VIDERE: Deppekongene i svenske Kent håper de kan bli kalt hitkonger når de slipper sitt nye album «Tillbaka til samtiden» 15. oktober. Fra venstre: Sami Sirviö, Joakim Berg og Markus Mustonen. Martin Sköld var ikke med til Oslo. Foto: JØRN H. MOEN
DEPPER VIDERE: Deppekongene i svenske Kent håper de kan bli kalt hitkonger når de slipper sitt nye album «Tillbaka til samtiden» 15. oktober. Fra venstre: Sami Sirviö, Joakim Berg og Markus Mustonen. Martin Sköld var ikke med til Oslo. Foto: JØRN H. MOEN Vis mer

– Av dem som er involvert i Kent, er nok vi de som er mest forsiktig i forhåpningene våre. Alle andres forventninger er nok høyere enn våre, framfor alt produsentens forventninger, sier Joakim.

Til tross for tidligere suksess, ønsker ikke Kent å følge et bestemt mønster når de lager plater.

– Når vi lager ei ny plate, stenger vi døra til alt det gamle. Det eneste vi er sikre på når vi går i studio, er at vi ikke ønsker å lage et album som låter som det forrige. Nå er nå, og alt det gamle er historie, sier vokalist Berg.

Norgesklare

Når guttene ikke er rockestjerner i det som flere ganger er blitt kalt Skandinavias største rockeband, er de ifølge seg selv «helt vanlige bønder».

28, 29 og 30. november skal Kent ha konsert på Sentrum Scene i Oslo, og 1. desember besøker de Trondheim. I Oslo er alle konsertene utsolgt, og guttene har et godt forhold til den norske fansen.

– Det er alltid kult å spille i Norge. I Sverige kan vi på en måte forstå hvorfor vi er populære, vi er jo svenske. Men i Norge liker folk oss bare for musikken vår. Det er sjukt. Vi synger jo på svensk, liksom, sier Joakim Berg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer