Vil være mer prinsesse

I et åpenhjertig intervju i TV2 førstkommende tirsdag står Märtha Louise fram som lastebilsjåfør. Og norsk presse får passet kraftig påskrevet i reportasjen om Norges rytterprinsesse.


HESTETRANSPORT: Märtha Louise fikk en Peugeot 205 til 18-årsdagen sin. Men hun håndterer gjerne tyngre saker, slik som her. Hestetransporten kjører hun selv.

- For meg er hesteryggen et fristed. Et sted jeg kan være for meg selv. Hesten er overhodet ikke noe dømmende dyr, skratter Märtha og dermed er tonen satt for et usedvanlig frittalende intervju som sendes 22. desember. Særlig norsk presse får det glatte lag.

- Jeg er bare et menneske, og jeg gjør mange feil. Det skal jeg liksom ikke kunne gjøre, sier hun i programmet, som er laget av TV2s Bjørn Grimen.

Rimi-saken

- Hvordan opplevde du debatten omkring Rimi-Hagen og hesten? spør Grimen.
- Vi sendte ut en pressemelding på dette da avtalen ble inngått i august 1996. Om at de skulle gi meg hester til låns. Jeg eier nemlig ikke disse hestene. De er ikke en gave. Da var det ingen som var interessert i det. Men nå, to år seinere, når jeg begynner å gjøre det bra, skal de plutselig komme og gi meg en smekk i ansiktet. Det synes jeg egentlig er litt dårlig gjort fra pressens side. Da kunne de like godt ha gjort det i utgangspunktet sånn at jeg visste hvor jeg sto. Men ikke etter at jeg kom på landslaget.

Ukjent «søster»

Slottet har hatt filmen til gjennomsyn, og ingen, verken i kongefamilien eller hoffet, har funnet noe å sette fingeren på. Det en usensurert utgave du får se.

Om sitt valg av fritidssyssel sier hun:

- Pressen får det til å virke som om det er veldig mye motstand mot at jeg driver med dette her. At jeg bare er en bortskjemt drittunge fordi vi har mye penger. Det er kanskje riktig at at jeg ikke hadde gjort det dersom vi ikke hadde pengene. Men da hadde det kanskje kommet til meg på andre måter. Det er ikke bare veldig, veldig rike mennesker som driver med dette, sier prinsessen, som også trekker fram sin «ukjente søster» i Nederland, hestepasser Peggy Devens.

Peggy har fulgte Märtha Louise på stevner, trening og i fritida i Nederland i to år:

- Det er deilig å ha en som blir like glad som meg når det går bra, og som blir lei seg når jeg er det. Vi jobber veldig tett. Uten henne hadde jeg aldri kommet dit jeg er nå.

Satser videre

Den avsluttende lastebilturen med Märtha bak rattet er et av høydepunktene i programmet. Her slipper hun seg løs og oppfører seg som en ekte truck-driver som savner kompressorhornet. Men det blir neppe her hun tilbringer framtida:

- Jeg trenger å komme meg hjem nå og begynne å gjøre flere prinsesseting. Jeg kommer kanskje til å sette av mandag, tirsdag og onsdag til det og kanskje helgene til ridning.

- Jeg har lyst til å satse videre. Jeg leker med tanken om å dra til OL..., avslutter hun.