KOMMENTARER

Etter corona

Vil vi fortsette å klappe når det er over?

Verden blir aldri den samme, sier de. Men hva blir annerledes?

SAMFUNNSKRITISK: Oppslag på porten inn til en barnehage som brukes som beredskapsavdeling for barn der foresatte har samfunnskritiske jobber.
Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
SAMFUNNSKRITISK: Oppslag på porten inn til en barnehage som brukes som beredskapsavdeling for barn der foresatte har samfunnskritiske jobber. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Etterveksten i Monica Mælands hår, gjør meg optimistisk. Mørket som brer om seg like over justisministerens panne, har en ende. Frisørene er på vei tilbake i jobb, og det er en god nyhet for alle med hår på hodet. Er frisører nødvendig? Ja. Bør de stå på lista over samfunnskritiske yrker? Neppe. Men den lista er skuffende kort.

Jeg er sikker på at regjeringen gikk grundig til verks i utarbeidelsen av lista, men den kunne gjort det enkelt og spurt nordmenn: Hvilke yrker kunne du tenke deg å klappe for? Hvem ville du gått ut på verandaen og klappet for en tirsdag ettermiddag bare for å vise at du satte pris på jobben de gjør? Svarene har vist seg å være ganske like verden over, og det sier seg kanskje selv. Når huset ditt brenner, ringer du ikke eiendomsmekleren. Reaksjonene fra dem som blir klappet for, har også vært påfallende like etter det jeg har sett. De er glade for å bli verdsatt, men de ønsker seg en mer håndfast anerkjennelse enn applaus. De er ikke engler.

Det handler ikke bare om lønn. Ikke bare, selv om jeg vil tippe at noen yrkesgrupper har gode kort på hånda i neste lønnsoppgjør. Ikke minst gjelder det i helsevesenet. Spesialsykepleiere benytter sjansen flomlyset gir til å snakke om jobben sin. Selv om de ustoppelig får spørsmål om krisehåndtering, er de raske til å påpeke at det er dette de er utdannet og trent for. De har en fagkompetanse som det er bruk for hver dag, og som har forberedt dem på å takle en større krise som denne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer