Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Vildanden» kostet 8443 kroner per tilskuer

Kostet det offentlige 3,2 millioner.

Den eksperimentelle oppsetningen av Ibsen-stykket «Vildanden» på Festspillene i Bergen i vår kostet det offentlige vel 3,2 millioner. Forestillingen spilte inn 63.000 kroner.

Totalt var det 381 personer som kjøpte billetter til forestillingene i Studio Bergen. I tillegg ble det gitt 188 fribilletter og to sponsorbilletter, skriver Bergens Tidende.

Tall avisen har innhentet fra Festspillene i går viser at Norsk Kulturråd støttet «Vildanden» med 1,1 millioner kroner og at Festspillene betalte over 2,1 millioner kroner i tillegg.

Det betyr at «Vildanden» kostet det offentlige vel 3,2 millioner kroner, mens forestillingen bare spilte inn 63.000 kroner. Det betyr at hver betalende publikummer ble sponset med 8.443 offentlige kroner.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling