Vilje og evne

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sykepleiernes leder, Bente Slaatten, har uttalt at 70 prosent av kommunene mangler sykepleiere, og at jeg mangler vilje til å ta sterkere styring over denne utviklingen. Slaattens kilde er en fersk rapport fra Fafo.

Det er grunn til å korrigere en slik virkelighetsoppfatning. Utfordringer knyttet til personell og kompetanse i kommunene er godt kjent av helse- og sosialmyndighetene. Regjeringen har tatt flere grep for å sikre tilstrekkelig, kompetent og stabil bemanning i kommunene. Jeg vil spesielt trekke fram styrket kommuneøkonomi de siste to årene, at vi er i rute med å innfri målet om 10 000 nye årsverk, og kompetanse- og rekrutteringsplanen Kompetanseløftet 2015.

Antall årsverk i den kommunale omsorgssektoren har økt med rundt 7 800 fra 2004 til 2006. Sykepleiere er ansatt i 2 200 av disse årsverkene. Dette er et godt eksempel på at kommunene virkelig satser på omsorgstjenesten. Det viser også at regjeringens tro på lokalpolitikernes evne til å prioritere viktige velferdstjenester, har vært riktig. Kommunenes prioritering bekreftes av Fafo-rapporten som Slaatten viser til. Rapporten sier at kommunene tar føringene fra regjeringen på alvor og at de tenker aktivt rundt hvordan de skal få kompetent arbeidskraft til sine tjenester.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer