TIL PRISUTDELING: Den svenske kunstneren Lars Vilks blir trolig invitert til en prisutdeling i det danske Folketinget. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet.
TIL PRISUTDELING: Den svenske kunstneren Lars Vilks blir trolig invitert til en prisutdeling i det danske Folketinget. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet.Vis mer

Vilks inviteres trolig til Christiansborg

- Vi må ikke begynne å bøye oss.

Den svenske kunstneren Lars Vilks, som antas å ha vært målet for terroren i København i helgen, blir trolig invitert til Folketinget.

Bakgrunnen er at Lars Vilks-komiteen ønsker å holde en prisutdeling på Christiansborg, og i den anledning invitere Vilks. Flere politikere sier de stiller seg positive til å invitere den omstridte kunstneren.

- Vi må ikke begynne å bøye oss og si at noen personer ikke er velkommen til Danmark, eller ikke kan gi uttrykk for sine meninger. Da har terroristene vunnet, sier Venstre-politiker Kristian Jensen.

Det er foreløpig ikke kjent når prisutdelingen skal finne sted.

Lars Vilks-komiteen deler årlig ut prisen «Guldhunden» til noen som har gjort en innsats for kunst og ytringsfrihet. Prisen, en liten leirskulptur laget av Vilks, ble i oktober i fjor delt ut til det franske magasinet Charlie Hebdo - som ble rammet av terror i januar.

(NTB)