Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Palmesus 2019:

Vill rift om neste års festival: - Fantastisk

Over 30 000 billetter er revet vekk. Neste års utgave av Palmesus er snart utsolgt.

GÅR UNNA: Musikkfestivalen Palmesus i Kristiansand ble nesten utsolgt på rekordtid mandag. Foto: Palmesus
GÅR UNNA: Musikkfestivalen Palmesus i Kristiansand ble nesten utsolgt på rekordtid mandag. Foto: Palmesus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I helga ble musikkfestivalen Palmesus arrangert i Kristiansand.

På plakaten sto store artister som Migos og Hardwell, men publikum hadde så vidt rukket å hvile ut etter helgens strabaser før det mandag ble lagt ut nye billetter til neste års utgave, og over 90 prosent av dem ble revet bort på noen timer, ifølge arrangørene.

Kapasiteten er på 35 000, så det vil si at over 30 000 billetter allerede er solgt.

- Det er helt fantastisk, og et bevis på at publikum er fornøyd med det de opplevde i helgen under tiårsjubileumet, sier festivalsjef Leif Fosselie til Dagbladet.

JUBLER: Festivalsjef Leif Fosselie er strålende fornøyd at neste års festival snart er utsolgt. Foto: Palmesus
JUBLER: Festivalsjef Leif Fosselie er strålende fornøyd at neste års festival snart er utsolgt. Foto: Palmesus Vis mer

Palmesus er dermed allerede snart utsolgt - nøyaktig ett år i forveien. Det betyr mest sannsynlig at 35 000 publikummere fyller strandfesten i Kristiansand i 2019.

I fjor var det også rift om billettene. Da ble festivalen på Bystranden i Kristiansand utsolgt dagen etter at 2018-billettene ble lagt ut.

Annonserte artister

Så langt er to store navn annonsert til neste års festival. Fredag ble det klart at EDM-stjerna Marshmello er booket til Palmesus. Natt til søndag ble også «Thriftshop»-artisten Macklemore annonsert som et av hovednavnene. Han spilte også under Landstreffet i Stavanger i mai.

KLAR: Macklemore spilte for et entusiastisk publikum på Hove i 2013. Nå returnerer han til sørlandet. Foto: Sveinung U. Ystad / Dagbladet
KLAR: Macklemore spilte for et entusiastisk publikum på Hove i 2013. Nå returnerer han til sørlandet. Foto: Sveinung U. Ystad / Dagbladet Vis mer

Tidligere forrige uke var Palmesus nevnt i forbindelse med en større svindelsak i forkant av festivalen. Over 60 personer hevdet seg svindlet av samme mann, som solgte falske billetter til festivalen. Så seint som i april i år ble samme mann dømt i Jæren tingrett for billettsvindel, ifølge Stavanger Aftenblad.

Kun fysiske biletter

Fosselie sa da til Dagbladet at festivalen er spesielt utsatt for svartebørssalg siden «etterspørselen er langt større enn tilbudet». Palmesus benytter seg av fysiske billetter, som sendes ut til kjøpere rett før festivalen. Disse har et spesielt design og innpakning.

- Vi opererer utelukkende med fysiske billetter, og ingen av dem sendes når du bestiller. Så forsøker noen å selge deg en billett nå, finnes den foreløpig ikke, advarer han mandag.

Hvis noen tilbyr en standardisert digitalbillett eller en PDF-fil, så er det stor sannsynlighet for at disse er falske. Det er også forbudt å selge billetter til høyere pris, og hvis noen krever mer enn originalpris så er det ulovlig, påpekte Fosselie overfor Dagbladet forrige uke.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!