Vill vekst

Legg sprøytemiddelet hjemme. Ugress skal spille i Oslo. Du kan vinne billetter og CD\'er!

Vinnerne av konkurransen ble:

Trine-Lise Næssø

Stein Nervik

Ugress ble for alvor klekket ut fra elektronika-fabrikken i Bergen i fjor, med høy plassering på VG-lista og albumutgivelse på det vesle selskapet Tuba. Plateselskapene skal ha vært litt redde for å signe dem, i frykt for sample-trøbbel og millionbøter, men det gikk bra til slutt.

<> Linker <>


Bandet spilte dessuten live både på by:larm og Øya-festivalen i fjor, og suksesshistorien har resultert i diverse nominasjoner til årets musikkpris-utdelinger. Når den tid kommer kan de sikre seg en statuett som beste nykommer under spellemannsprisen og en Alarm-pris for årets elekronica-album.

Etter mye hype kom altså albumet «Resound» i September i fjor. Musikken inneholder mye sampling, fra artister som Fatboy Slim, Avalanches og John Williams. Dagbladets anmelder var fornøyd til en femmer, og kalte plata en «leken og gjennomført funky debut». I forbindelse med plateslippet spilte Ugress på John Dee, og nå har de tatt steget oppover - til storsalen Rockefeller. Ugress spiller på Rockefeller fredag 24. januar.

Vinnerne av konkurransen ble:

Trine-Lise Næssø

Stein Nervik

SPRØYTEMIDDEL FORBUDT:</B> Live består Ugress først og fremst av Gisle Martens Meyer (t.v.) på synther, sampling og EDB, og en rekke gjesteartister.