Vill vest i Kollen

Det ville Vesten er flyttet til Holmenkollen. Frank Iversen gir liv til Kjell Hallbings pocket-konge Morgan Kane.

Han er svartkledd, høy, mørk, velbygd og brunbarket og blør fra et sår i panna. Under Stetson-hatten gnistrer det i to stålblå. I høyrehanda hviler en Colt 45. - Iversen, Frank Iversen, sier mannen og byr på et håndtrykk.

Jeg kunne ha bannet på at det var Morgan Kane.

I går var det ærverdige gamle Holmenkollen Park omgjort til et snuskete hotell i «Fort Collins, Nord Dakota». Fridtjof Nansen-suiten illuderte et rom der Morgan Kane (Frank Iversen) nettopp hadde utfordret fjæringa i madrassen med en av byens horer, Delilah (Hanne Rekkedal).

Rekordbillig

700000 kroner er budsjettet for novellefilmen skuespiller, regissør og manusforfatter Frank Iversen har initiert. Det er på størrelse med cateringregninga for en påkostet reklamefilm.

Det ble solgt 11 millioner Morgan Kane-bøker bare på 60- og 70-tallet. Det er mange som har et forhold til den «velutrustede», whiskydrikkende helten, med to store svakheter: damer og hasard.

- Vi har holdt på siden 5. februar, sier Iversen. Han har synlige «skader» etter et møte med en av Fort Collins' innbyggere. I dag blir det verre. I Westernlandet på Tusenfryd utenfor Oslo skal blodspruten stå før fotograf Bjørn Jegerstedt har festet alle scenene til film.

Til uka går teamet løs på klippinga.

- Målet er å få «Døden er en ensom jeger» i salg på video over hele landet ved påsketider, sier Iversen, uvanlig bredbeint til å oppholde seg i Holmenkollen.

Satset sjøl

Kjell Hallbing, alias Louis Masterson, har inspirert mang en tenåring, og godt voksne også, til å drømme om Det ville vesten, Colt 45 og støvete småbyer i Arizona, Texas og Nevada. Frank Iversen var selvfølgelig ikke så mye annerledes, og da han på tidlig 70-tall kom over en Kane-bok, ble verden litt forandret. Så forandret at han har satt seg i gjeld for å kunne finansiere filmprosjektet sitt.

- Det er jeg som har tatt opp lånet, ja. Men jeg har med meg to andre investorer som er solidarisk ansvarlige, sier Iversen.

Han går rundt på settet i egne klær. Bare blodet i panna er «lånt» fra sminkøren.

- Hvor raskt trekker du?

- Å, jeg kan både skyte, slåss og ri, jeg! sier Iversen, og trikser litt med colten.

- Går dette bra, så skal vi lage en Kane-film hvert år framover.

- Ser ikke ut til at du vil mislike det!

- Dette er dritgøy!

TRIO I TRØBBEL: Frank Iversen (Morgan Kane), Mads Ousdal og Nina K. Ødegaard har tilbrakt helga på Holmenkollen Park Hotel med sex, slåssing og alkohol. I dag braker det løs med skyting og mer slåssing på Tusenfryd.