Vill vest med Liv Marit

Countrystjerna Liv Marit Wedvik (36) er programleder når TV3 satser et titall millioner på reality fra «ville vesten».

TUSCON i Arizona (Dagbladet): I fire dager har hun vært programleder for TV3s nye storsatsing «Ville Vesten» i ørkenstaten Arizona. I trange jeans, boots og flanellsskjorte følger hun deltakernes lassoopplæring på en øde ranch en times kjøring fra Tuscon, nær grensa til Mexico.

-  Det er utrolig morsomt å få prøve seg foran kamera. For å være helt ærlig, så synes jeg det har gått kjempebra. Neste år står Skavlan her og jeg sitter i studioet hans i Oslo, fleiper Liv Marit Wedvik.

Konseptet for TV3s nye feelgood-reality, som starter søndag 5. mars, er at de 12 norske deltakerne skal drive en kvegflokk på rundt 100 dyr gjennom Arizonas ørkenlandskap. Underveis ryker deltakerne ut etter tur når cowboykunnskapene blir testet i en rekke konkurranser. Vinneren får summen kyrne oppnår på en kvegauksjon i Willcox. Så spørs det hvor mange kyr som faller fra underveis.

TV3 på tråden

For Wedvik er livet som programleder en kraftig sving bort fra kjernevirksomheten som stadig mer kredibel norsk countryartist.

-  Countryrock, det er det jeg lager nå.

Det er knappe tre år siden hun var fulltids tannpleier hos tannlege Eilef Landsverk i Skien. Så fikk hun kontrakt på det lille plateselskapet Showtime Records. De tre platene som fulgte solgte godt. Så tok storselskapet EMI kontakt tidligere i år.

-  Da ble det litt mer på mine egne premisser.

ENDELIG HJEMME? - Første gang jeg red rundt her i området måtte jeg klype meg i armen. Det er helt fantastisk, litt som å være i en cowboyfilm, sier Liv Marit Wedvik. Foto: Tove K. Breistein/TV3
ENDELIG HJEMME? - Første gang jeg red rundt her i området måtte jeg klype meg i armen. Det er helt fantastisk, litt som å være i en cowboyfilm, sier Liv Marit Wedvik. Foto: Tove K. Breistein/TV3 Vis mer

Første EMI-utgivelse, «Home Sweet Home», fikk gode kritikker og solgte 28 000 eksemplarer.

-  Det føltes veldig fortjent, sier Liv Marit.

Så kom TV3 på tråden med et programledertilbud for en cowboyreality med et budsjett på mellom ti og 15 millioner kroner.

-  Selvfølgelig ble jeg overrasket, fastslår Wedvik og smiler fornøyd. Hun sitter og nyter sola og rundt 20 varme grader på en benk litt bortenfor stallene på ranchen.

-  Men så tenkte jeg, dette prosjektet passer godt for meg. Dessuten er det sikkert litt hyggelig for publikum å bli bedre kjent med meg. Men er du gæren, jeg hadde da aldri trodd jeg skulle ende opp her.

Da hun først slo til på programlederjobben blant kaktus, cowboyhatter, hester og sand, var hun samtidig bestemt på å gjøre sitt beste. De to kveldene Dagbladet er på ørkenbesøk er hun blant de første i seng, visstnok med nattbordslampa på og neste dags manus på sengekanten.

-  Jeg vil jo være flink. Og det har gått veldig bra så langt.

Skyter med skarpt

Livet i Arizona starter ved soloppgang og slutter ved solnedgang.

-  Jeg tror denne serien kommer til å gå rett hjem, jeg, fastslår Wedvik. Hun forteller at deltakerne lærer å kaste lasso, skyte med skarpe skudd, de brennmerker og kastrerer kalver og det er beinhardt terreng å frakte kveget i. Dessuten skal de lære å ri på riktig westernvis.

Deltakerne skal også leve ute i naturen og bo i telt i ustabile temperaturer som varierer mellom minus fire og pluss 27. Allerede nå har flere av deltakerne sett klapperslanger.

KJAPP I AVTREKKER\'N: Liv Marit Wedvik følger i fotsporene til Clint Eastwood og Sharon Stone og skyter med revolver i filmkulissebyen Mescal.