Villdyret Lara Croft

Angelina Jolie elsker rollen som villdyret og datababen Lara Croft.

- Jeg elsker alt Lara står for, sier Angelina Jolie (25) om rollen som dataverdens ubestridte sexsymbol Lara Croft.

- Hun er komplett sensuell, og har alle duppedittene til James Bond og villskapen til Indiana Jones. Lara Croft er et villdyr, mener Jolie overfor Los Angeles Times.

Lara Croft er hovedpersonen i Eidos enormt populære actionspill «Tomb Raider». Flere millioner har sittet hjemme i stua og styrt datababen forbi den ene faren etter den andre. Men blir spill god film?

Blir det flopp?

Det var Angelina usikker på. Det luktet smått flopp av filmen om digital dame i altfor korte kortbukser og tettsittende t-skjorter. Og filmhistorien var imot henne. Tidligere filmatiseringer av dataspill har vært slaktoffer både kommersielt og hos kritikerne. For hvem husker egentlig «Super Mario Bros», «Street Fighter» og «Mortal Kombat»? Og hvis du husker, skulle du ikke gjerne glemme?

Men Jolie har troen denne gang. For det første er digitaldama sexy, for det andre umåtelig populær, og for det tredje vet Jolie akkurat hvordan hun vil ha rollen sin.

Svett og feminin

- Lara Croft skal være muskuløs og svett. Men allikevel feminin. Hun har tunge støvler og våpen, og jeg har brukt timevis på å lære å lade og trekke, forteller Jolie. Hun har lært seg kampsport. Hun trener jevnlig, og det er i senga med ektemann Billy Bob Thornton hun svetter mest, avslørte Jolie i magasinet Now.

Og musklene kommer godt med. Angelina forteller om jevnlige skader på settet, men det var for det meste småskader. Etter en tid blir du vant til det, skal vi tro 25-åringen. Dessuten ber hun selv om bråk.

Angelina er gull

- Jeg er blitt likegyldig til alt det sprø hun gjør. Jeg sier: Hopp Angelina!, og hun spør hvor høyt, forteller regissør Simon West. Og de fleste stunt gjør Jolie selv

Ikke rart West er meget fornøyd med valget av hovedrolle. Han må tilbake til 1962 for finne noe lignende.

- Det er akkurat som å finne Sean Connery som James Bond. Skuespiller og rolle passer så godt at du vet du har truffet blink. Jeg kunne ikke ha gjort filmen uten henne.

Så får vi se om det blir gulltreff hos publikum. «Tomb Raider»-filmen har premiere i Europa i juli