- Ville aldri deltatt sjøl

Eksværdame Elin Tvedt (28) er på høstjakt etter seere for TVNorge. Vinterutgaven av «71 grader nord» har vært en stor suksess. Men hun kunne aldri tenke seg å være deltaker.

«71 grader nord» sesongstartet med nesten 400.000 seere. Og rekordtallene fortsetter for TVNorge, som har droppet Sommer-Norge og heller tar med seg Elin Tvedt og deltakerne på strabasiøs vinterferd.

- Jeg ville ikke trives med å hele tida få beskjed fra andre om hva jeg skal gjøre. Nå har jeg fått oppleve det samme som deltakerne likevel, sier 28-åringen, som føler seg litt rampete når hun skrur av TV-en akkurat når TV2-værmeldingen starter.

Isteden sitter hun på hjemmekontoret og laget nye ideer for TV-program hun kan lage.

- Hvis det blir noe av dem, skal jeg fortelle deg hva det dreier seg om. Men ikke før..., sier Elin, som for to år siden hadde den mest medieomtalte væravskjeden i Norge siden Kristian Trægde forlot NRK.

Så ble det stille, helt til hun dukket opp som programleder i «71 grader nord».

Hjemmejobbing

- «71 grader nord» er mer enn reality-TV. Det er en blanding av reiseopplevelse, dokumentar og ekte konkurranse og ikke om konstruerte intriger, mener eksværdama, som fikk jobb hos TV2-avhopperne Finn H. Andreassen og Trygve Rønningen i nyoppstartede Cee-TV. Der hevet hun lønn i bare tre måneder før hun forlot kontoret. Siden har hun knapt vært innom.

- Jeg ble lånt ut til TVNorge og tenkte: Bare to sesonger med «71 grader nord», deretter må jeg finne på noe nytt. Denne jobben er knallhard, men bare i et begrenset tidsrom av året. Jeg har brukt litt tid på å tenke på hvor jeg vil gå videre, og det går nå mot min travleste høst. Det er på tide etter en lang rolig periode, innrømmer Elin Tvedt.

- Jeg har fått en fantastisk mulighet, sier 28-åringen fra Ølen i Sunnhordland, som er i ferd med å starte eget AS, men har et problem: Hun kommer ikke på noe godt navn firmanavn.

- Jeg tar imot gode forslag, ler jenta, som ble norsk A-kjendis og mange menns våte drøm - på rekordtid. Elin svarte med å skjerme privatlivet så sterkt at journalister måtte via en manager for å få vite påskeværet.

- Det var ikke meningen. Det var bare litt skremmende i starten. Jeg har et mer avslappet forhold til dette, og har lært mye underveis og kanskje blitt litt tøffere.

Tøffere blir også årets utgave av «71 grader nord», ifølge Elin Tvedt.

- Deltakerne fikk noen riktig skikkelig harde uker. Men de var heldige fordi våren var i anmarsj, og det gjorde jobben lettere innimellom.

Flytter hjem

- Nå er du blitt Oslo-jente. Men hvor er det fineste stedet i landet?

- Finnmarksvidda er flott, fjellene i Nordland likeså. Og så var vi på en virkelig flott øy. De får se den i serien... jeg har glemt navnet, smiler Elin forlegent.

- Men jeg savner Bergen. Jeg kommer til å flytte tilbake dit. Bergen er min by. Vestlandet er mitt sted, avslutter Elin Tvedt.

Barskt møte:<P> Elin Tvedt fikk et barskt møte med ekte vinterfjell da hun laget «71 grader nord». Men gode seertall varmer for TVNorge.