Ville avlyse turneen

ROSKILDE (Dagbladet): I går kveld showet Lene Nystrøm og resten av Aqua for 20000 på Roskilde. Men egentlig ville Aqua-Lene avlyse hele turneen etter marerittkonserten i Tønsberg. - Det var så forferdelig, jeg ville ikke gjøre noen flere konserter etter det som skjedde, sier hun.

Dagbladet møtte Lene og resten av Aqua før gårsdagens konsert på Roskilde.

Nystrøm stiller i moteriktig skotskrutet slips, olabukser, naglearmbånd, svart T-skjorte med teksten Babes with brains og enorme solbriller. Hun er ikke helt i toppform. Hun er ikke helt sikker på om hun er rammet av allergi eller forkjølelse. Men hun er sjeleglad for at hun hørte på de andre bandmedlemmene og fortsatte turneen til tross for kollapsen og fiaskoen i hjembyen Tønsberg.

- De andre har hjulpet meg opp på hesten igjen. Egentlig ville jeg avlyse resten av turneen, sier hun.

Ektemann Søren Rasted og de to andre Aqua-gutta, René Dif og Claus Noreen, mente det var helt avgjørende at Lene kom seg opp på scenen så fort som mulig.

- Hvis ikke kunne hun fått sceneskrekk for resten av livet, sier de.

- Det som skjedde i Tønsberg var grusomt for meg. Det var forferdelig, sier Lene.

- Det gjorde vondt for oss andre også, sier Claus Noreen.

- Vi er jo Lenes beste venner, legger han til.

- Skremte meg

Tidligere på ettermiddagen i går lot Aqua seg intervjue av dansk P3 i deres Roskilde-telt. Programlederne bød på eplebrennevin, men Lene takket nei og holdt seg til vannflaska. Hun gjentok forklaringen med at Tønsberg-kollapsen skyldtes allergimedisin, en Red Bull, to øl, og at hun ikke hadde spist hele dagen.

- Jeg skremte vettet av meg selv og alle rundt meg. Men det skal ikke bli flere Kurt Cobain-kollapser nå, sa hun.

Overfor Dagbladet utdyper hun hvorfor hun ikke vil vite hva som skjedde.

- Jeg må konsentrere meg om konsertene. Jeg vil ikke at kollapsen skal få forstyrre.

- Mediekjøret de siste dagen må ha vært en påkjenning?

- Ja, men bandet har støttet meg veldig. Jeg må takke for det de har gjort for meg, sier Lene, som også hadde familien med seg til Roskilde.

Hun har et tydelig blåmerke på den ene armen.

- Det er hunden min som har laget det merket, sier hun.

Aqua skal bruke resten av sommeren og trolig også høsten til lå lage ferdig sitt neste album. Plata kommer trolig ikke ut denne høsten som planlagt.

- Vi har ikke helt bestemt hvem som skal produsere plata. Derfor kommer den nok først ut neste år, sier Søren.

- Nei, den kommer i år, ivrer Lene.

- Nei, jeg tror ikke det, sier ektemannen.

- Vi har vist begynt å krangle allerede, ler Lene.

Konserten for nærmere 20000 på Roskilde i går kveld ble en blandet affære. Lene klarte å holde seg på beina gjennom hele konserten, publikum var med på de gamle hitene og Aqua leverte et påkostet show. Lene og René Dif dukket blant annet opp på en miniscene midt i publikumsmengden. Fra den leverte de «Barbie Girl» til ellevill begeistring.

Kommuniserte dårlig

Låtene fra nedturplata «Aquarius» og de fire helt nye sangene ble imidlertid tatt imot med langt mindre begeistring fra publikum. En del forlot teltet, og Dif hadde også store kommunikasjonsproblemer med publikum mellom låtene.

Lene var energisk og smårocka på scenen. Under ekstranummerne trakk de en gruppe fans opp på scenen. Lene fikk låne T-skjorta fra en gutt. «Cannibal Corpse» sto det på den. Rocka!

<B>POPSTARS:</B> Aqua-gjengen har fortsatt stjerneauraen intakt. Lene Nystrøm Rasted og resten av gruppa paraderte gjennom Roskildes medieområde i går. Hun gjennomførte konserten i går kveld uten problemer.