Ville bare by på sommer - og blir sablet ned

Postgirobygget vil gjøre livet lysere - og får kjeft for det.

ELSKER Å HATE: Anmelderne elsker å hate Postgirobygget, mener Arne Hurlen, som ikke bryr nevneverdig om det - så lenge han le hele veien til banken og notere seg årslønn for musikken mange ganger det en gjennomsnittlig musikkritiker kan vise til. Foto: Anders Grønneberg
ELSKER Å HATE: Anmelderne elsker å hate Postgirobygget, mener Arne Hurlen, som ikke bryr nevneverdig om det - så lenge han le hele veien til banken og notere seg årslønn for musikken mange ganger det en gjennomsnittlig musikkritiker kan vise til. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Postgirobygget liker ikke sommerband-stemplet, men gir nå etter og lanserer «Sommer i Norge» - og blir slaktet.

Sommersøt melis - Vi er alltid blitt kalt et sommerband, men vi følte det ikke sånn. Nå er det vel på tide å innse at det er det vi er, sier Arne Hurlen.

Det er 17 år siden bandet debuterte med «Melis», som inneholdt en rekke låter som raskt ble til megahits.

- Det tok skikkelig av. 0 - 100 på to sekunder, sier sanger og låtskriver Arne Hurlen.
Terningkast 1 En utgivelse av Postgirobygget går sjelden upåaktet hen. I går kom Dagbladets kritikk: Terningkast 1 - og ti grunner til ikke å høre på den nye cd-en, «Sommer i Norge».

- Vi hadde regnet med slakt. Postgirobygget har aldri vært kritikerfavoritter, sier Hurlen.

Verken han eller bandet tar dårlig kritikk innover seg. Hurlen kan i stedet le hele veien til banken. De to siste tilgjengelige likningslistene - for 2010 og 2011 - viser en årslønn på vel 1,7 og 3,4 millioner kroner.

Gjør sommeren bedre Arne Hurlen beskriver den norske sommeren som temmelig tilfeldig, den er ofte kort, gjerne kald og ofte våt. Derfor ønsker bandet å redde sommere og gjøre den til en idyll på luftmadrass.

- Vi ønsker å gjøre sommeren litt bedre og lysere, så får andre ta seg av melankolien, sier Hurlen.

Arne Hurlen skjøt gullgåsa da han som ung student startet Postgirobygget i Trondheim. Albumet «Melis» ga oss hits som «Bohemen leve», «Sløv uten dop», «En solskinnsdag» og «Idyll».

Han fikk aldri brukt for utdannelsen som sivilingeniør.

600 000 plater - Jeg har ti måneders arbeidserfaring som sivilingeniør, sier Arne Hurlen, som i 16 år nå har levd fett på salget av over 600 000 plater og massiv radiospilling.

Popstjernelivet kaster av seg - og er langt behageligere. Arne Hurlen spiller hver sommer et 20-talls konserter, ellers tar han livet mer ro.

- Jeg har innredet et musikkrom i kjelleren i det nye huset. Jeg har mye fri, men klarer ikke å kjede meg.

I fjor flyttet han, kona Kjellaug og barna på 10 og 12 år inn i nybygd hus på Oslo Vest.

Livet smiler til Arne Hurlen, som gleder seg til å legge ut på sin årlige turné.

NY PLATE: Arne Hurlen og Postgirobygget.  Foto: EMI
NY PLATE: Arne Hurlen og Postgirobygget. Foto: EMI Vis mer