Ville bli arrestert

Husker du George Michaels uheldige tur på toalettet? Nå sier stjernen at han ville bli arrestert den gangen.

George Michael trengte hjelp for å få et nytt fokus i livet sitt. Derfor lot han seg arrestere. Det tror han i alle fall når han ser tilbake på hendelsen i dag.

Arrestert og ut av skapet

I 1998 ble den britiske homofile sangeren tatt av politiet i Los Angeles mens han drev med «usømmelige» handlinger på et offentlig toalett. Ryktene vil ha det til at han onanerte på herretoallettet, og at han prøvde seg på en sivilkledd politimann.

Arrestasjonen førte til «avsløringen» om at Michael var homofil. De fleste hadde nok skjønt det allerede, men når George ser tilbake står alt klart for han.

- Jeg ville at livet mitt skulle handle om meg selv. Jeg forsøkte å bli tatt.

Men det var ikke fordi han ville stå fram som homofil på den måten.

- Folk hadde hatt 18 år på å finne det ut, jeg regner med de fleste ikke var overraska, sier Michael ifølge Ananova.

- Mer fokus på meg

Sangeren hadde gått gjennom tøffe år da ulykken skjedde. Både mora og hans tidligere partner Anselo Feleppa har gått bort.

- Jeg visste at jeg måtte forsvare meg selv. Jeg hadde jobba meg igjennom savnet etter mor, og jeg hadde gått igjennom sorgprossessen etter at jeg mista en partner. Det var masse vanskelige ting som foregikk. Og livet mitt hadde ikke handla om meg selv på evigheter.

I seks måneder virka det:

- Det var en måte å få livet til å handle om meg igjen. Jeg måtte kjempe og jeg måtte lage singelen og videoen til «Outside».

Sangen og videoen handler nettopp om incidenten på det offentlige toalettet i Los Angeles.

Michael fikk ei bot på 800 dollar, og i tillegg samfunnstjeneste. Han slapp imidlertid å betale blotter-erstatning til politimannen som pågrep ham. Marcelo Rodriguez saksøkte artisten for 10 millioner dollar.

Politimannen mente at Michael fortalte løgner om ham, og ville ha erstatning for psykiske problemer og medisinsk behandling som følge av do-dramaet.

I disse dager slipper George sin nye singel «Freeek!». I videoen strekker han igjen grensene, ingrediensene er blant annet nakenhet og heftig dansing.

Les mer om George Michael på hans offiselle nettsider.

<B>TOALETTET: I dette avlukket drev George Michael med usømmelige handlinger i 1998 og ble tatt av politiet. Nå sier han at han ønsket å bli arrestert.