Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ville bli Norges største innen crowdfunding. Nå relanseres kjendisselskapet etter konkursen

NewJelly drives videre av Christer Falck, den eneste som står igjen av de opprinnelige medeierne. 

ER MED VIDERE: Christer Falck blir med på å bringe NewJelly videre under Bidra.no sin fane. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
ER MED VIDERE: Christer Falck blir med på å bringe NewJelly videre under Bidra.no sin fane. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et nytt selskap har kjøpt opp konkursboet etter crowdfunding-selskapet NewJelly.

Både Thomas Seltzer og Christer Falck har hatt små eierandeler i NewJelly, mens modell Linni Meister har reklamert hyppig for selskapet.

–Stor plan

NewJelly skulle blant annet gi ut musikk, bøker og film basert på crowdfunding-prinsippet.

–Vi hadde en stor plan om å starte Norges største crowdfundingsselskap, forteller Christer Falck til Dagbladet.

Men etter sju år var det imidlertid i mars klart at kostnadene ble for store i forhold til inntektene. Selskapet meldte oppbud, og ble styrt mot en kontrollert avvikling.

– Vi hadde håpet på at det skulle eksplodere i større grad. Vi tjente penger, men arbeidet etter en vanskelig modell der vi brukte mye penger på programmering, sier Falck.

Beholder varenavnet

IKKE LENGER MED: Thomas Seltzer, som tidligere har vært medeier med 10 prosent, blir ikke med NewJelly videre. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
IKKE LENGER MED: Thomas Seltzer, som tidligere har vært medeier med 10 prosent, blir ikke med NewJelly videre. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Det er firmaet Bidra.no som nå har kjøpt opp konkursboet og merkevaren NewJelly. Av de opprinnelige eierne er det bare Falck som er med videre under ny ledelse.

- De andre medeierne har valgt å gi seg, men ellers kommer vi til å drive som vi har drevet før, sier Falck.

NewJelly vil beholde varenavnet, og vil være skilt ut som en underleverandør under Bidra.no. Den største endringen vil ifølge Falck bli at han ikke lenger arbeider alene.

- Det har aldri tidligere vært noen andre som har vært forpliktet til å bidra. Der vi tidligere har leid inn konsulenter, er vi nå plutselig en gjeng som vil det samme. En gjeng med kompetanse, som forstår dette og som har det som jobb, sier han.

Fremdeles tro

Christer Falck har fremdeles har tro på at nordmenn etter hvert vil få øynene opp for crowdfunding, som altså er prosjekter som sprer økonomisk risiko gjennom å samle finansiering fra personer som viser forhåndsinteresse.

Det er bare dersom prosjektet vekker nok interesse hos markedet, at det settes ut i livet. Hvis ikke blir alt lagt på is og pengene refundert, ifølge Falck.

Onsdag relanseres NewJelly sammen med fire nye musikkprosjekter, deriblant en cd-boks med musikk fra Trond Granlund og en samling tidligere uutgitte låter fra Law, A-Team og B.O.L.T. Warhead.

Minst 20 andre prosjekter skal Falck ha planer om å presentere den kommende tida.

- Crowdfunding er perfekt til å grave i gammelt "rask" som de fleste ikke er interessert i, men så finner man de som virkelig er interessert - og gir ut musikken for dem, sier Falck.