- Ville du avlivet et barn?

- Hvis ikke, bør du droppe juleribba også. De samme etiske prinsippene bør gjelder for både dyr og mennesker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

”ALES OPP FOR Å Dؔ brøler forsiden av Dagbladet søndag 16. september i år. At ordene er valgt for å sjokkere potensielle kjøpere, virker temmelig paradoksalt. Hvorfor skal det interessere Ola Nordmann mer at forsøkshunder på Løken gård avles for å avlives enn at middagen hans gjør det samme? For som artikkelforfatteren påpeker: Det er jo snakk om en fullt lovlig praksis.

Doku-eksperimentet Smaken av hund provoserer derimot, men ikke fordi filmen avslører kyllingers liv som treskemat for maskinelle slakterier. Det er i stedet Prior, Tine, Gilde og Felleskjøpet som villig påtar seg offerrollene i etterkant, ettersom konsentrasjonsleire med dyr er lov, mens skjulte lydopptak er det ikke. Så sant det siste ikke avdekker ”forhold av vesentlig samfunnsmessig betydning”, da. Det ser ut til at dyrs lidelse for svært mange ikke går inn under den betegnelsen.

Menneskets volds- og maktutøvelse overfor planetens øvrige dyrearter er umoralsk og unødvendig.

Antivegetarianisme Vendela Kirsebom Tommesen smiler, i intervjuet med magasinet Mamma (Nr.1 2007), over datteren som la vekk sine veggistanker da moren truet med soyabiff og linseburgere. Ekspertene er like terapeutisk overbærende. En relativt fersk ernæringsbok vi leste med tanke på vår ettårige sønn, beroliget leseren med at den velkjente kjøttvegringen i tenårene som regel gikk fredfullt over hvis man ikke maste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer