Ville du betalt for å bruke MySpace?

Murdoch truer med å stenge døra.

BETALING: Rupert Murdoch er verdens mektigste mediemogul. Nå vil han ta betalt av brukerne for nettstedene sine, deriblant MySpace og spilltjenesten IGN.com. Foto: SCANPIX
BETALING: Rupert Murdoch er verdens mektigste mediemogul. Nå vil han ta betalt av brukerne for nettstedene sine, deriblant MySpace og spilltjenesten IGN.com. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den mektige mediemogulen Rupert Murdoch (78) har ved en rekke anledninger uttalt seg kritisk til at nettaviser og andre tjenester er gratis for brukerne. Det samme har blant andre tidligere Time-redaktør Walter Isaacson gjort, i likhet med en rekke medieledere av den gamle skolen.

Nå truer Murdoch med å gjøre det mange bare snakker om: Han vil ta betalt av brukerne for alle NewsCorps nettsteder.DETTE HAR FÅTT flere nettsteder til å rapportere at det kan bli slutt på gratis tilgang til noen av verdens mest populære nettsteder, som nettsamfunnet MySpace og spilltjenesten IGN.com.

Aviser som The Times, The Sun og News of The World med sine nettutgaver er også i Murdochs portefølje, sammen med Wall Street Journal.

Teknologibloggen Slashdot kaller utspillet et nøye planlagt selvmord.

Men tar man seg tid til å lese Murdochs uttalelser nøyere, vil man oppdage at han ikke sier at han vil stenge nettstedene sine for dem som ikke betaler. Ihvertfall ikke foreløpig: Det er «ikke en aktuell løsning for øyeblikket», sier han til den australske avisa Business Spectator.Det gjør Murdoch trolig klokt i. Få, om noen, tror på en strategi der man over natta gjør om brede nettsteder som har vært gratis i en årrekke til lukkede betalingstjenester.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer