Ville du kjøpt en mp3-fil av denne mannen?

Ny, norsk mp3-butikk med Jan Fredrik Karlsen i front. Feil produkt til feil tid, mener vår anmelder.

FRONTER: Jan Fredrik Karlsen er frontfigur for Beat.no, en ny norsk nettbutikk for mp3-filer.
FRONTER: Jan Fredrik Karlsen er frontfigur for Beat.no, en ny norsk nettbutikk for mp3-filer. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Hvis du har valget mellom a) en musikktjeneste som lar deg høre millioner av sanger gratis og reklamefinansiert, eventuelt reklamefritt for en hundrelapp i måneden, og b) en nettbutikk der du får fire nedlastbare mp3-filer for samme beløp: Hvilket alternativ velger du?

Det var det jeg trodde. Det er nok dessverre dårlig nytt for Beat.no, en ny, norsk musikkbutikk for stykksalg av mp3-filer som lanseres i dag. (For oss som tilbake i juratiden sto bak musikkavisa Beat, har navnet spesielle assosiasjoner, men det skal ikke brukes mot tjenesten.)

Bak musikktjenesten med det fine navnet står fire gründere fra øya Mjømna nord for Bergen, med drahjelp fra blant andre Idol- og X-Faktor-general Jan Fredrik Karlsen og artisten Ralph Myerz. Karlsen er talsperson for tjenesten, og hans muntre kontrafei dukker også opp på reklamebannere flere steder i tjenesten.For noen vil muligens dette i seg selv være et argument for å bruke pengene et annet sted.

20 kroner uka Forretningsmodellen er også noe spesiell. Vi snakker om en musikktjeneste det koster mer enn 80 kroner måneden å være medlem av - før du har hørt en eneste låt. Streaming er det ikke snakk om, her er det godt, gammeldags stykksalg av nedlastbare, DRM-frie mp3-filer til fem kroner stykket. Vel å merke dersom du er medlem. For ikke-medlemmer er prisen 10 kroner stykket. Vi tar det én gang til: Du betaler 20 kroner i uka, mer enn 80 kroner i måneden, for å få lov til å kjøpe mp3-filer til fem kroner stykket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer