Ville du latt deg barbere av denne syke fyren?

Frank Kjosås gjør som Johnny Depp.

Det Norske Teatret koker ikke suppe på en spiker:

Morbid seriemorder Teatersjef Erik Ulfsby anretter en skikkelig meny som serveres våren 2015. Onsdag presenterer teatret programmet for det kommende halvåret.

Sjefskokk er Frank Kjosås som ikler seg rollen som seriemorderen Sweeney Todd.

Rollen er velkjent for folk flest fra filmen ved samme navn med Johnny Depp i hovedrollen. Ofrene for Stephen Sondheims makabre historie Kjosås' kniv havner i paien til Charlotte Frogner.

Skikkelig matauke -Sweeney Todd er ikke den skarpeste kniven i skuffen, selv om han har den skarpeste. Hans behov for å drepe får en praktisk anvendelse, sier Kjosås.

For Charlotte Frogner vet råd - hun snakker om matauke.

- Det er bedre å bruke alle de døde menneskene til noe: mat, for eksempel. Sweeney Todd for utløp for sine syke lyster, og jeg får dekket  behovet for kjøtt - og samtidig forsvinner alt bevismateriale.

- Gøy å drepe En sminket Frank Kjosås fra teaterplakaten får tankene til å gå mot Hollywood-stjernen Johnny Depp: likblek, teatralsk, med et sykt og lystig blikk. Ikke den barbereren vi ønsker oss.

- Jeg har ikke Johnny Depps rolle i tankene, snarere tvert imot, sier Kjosås:

- Det er viktig å skape min egen rollefigur. Min Sweeney Todd blir morsommere og mindre alvorlig. Jeg skal drepe - og det skal være gøy, med mye fandenivoldsk galgenhumor.

Agnes tilbake etter tre år Agnes Kittelsen er tilbake på Det Norske Teatret etter vel tre års fravær. Andre prosjekter, tv- og film - og et halvt år med ferie er nå unnagjort. Samtidig med «Brand»-premieren, har også hennes siste film «Staying Alive» med bl.a. Anders Baasmo Christiansen premiere.

- Godt å være tilbake, og det helt ultimate stykket å spille, sier Kittelsen.

Brand selv spilles av Svein Tindberg i regi av Kjetil Bang-Hansen med ny oversettelse av Edvard Hoem, Agnes Kittelsen spiller Agnes og Mads Ousdal spiller Einar. Liv og religion, gudstro og fanatisme er evige spørsmål som tas opp.

- Fundamentalisme blomstrer som aldri før. Stykket er evig aktuelt, sier Tindberg.

Om å hoppe etter Ullmann Ane Dahl Torp skal ikle seg en rolle som Liv Ullmann hadde på teatret i 1986, nemlig Mor Courage. Da hun kom til teatret for første gang for 12 år siden, tok hun på seg en spesiell kostyme.

- Jeg prøve en kostyme, som var altfor stor over bysten, sier Dahl Torp:

- Det viste seg at det var den Liv Ullmann hadde brukt i «Mor Courage». Jeg har fremdeles ikke like stor barm, men jeg får håpe jeg fyller skoene. Litt som å hoppe etter Wirkola, dette.

- Norge erkrigsprofitør Ane Dahl Torp har fått stykket innunder huden, selv om rollen som Mor Courge ikke er noe sympatisk rolle man ønsker å identifisere seg meg.

TYR TIL KNIVEN: Barbereren fra helvete, Frank Kjosås som Sweeney Todd - barbereren du helst ikke vil ha noe med å gjøre. Bak fra venstre Vidar Magnussen, Charlotte Frogner og Silya Nymoen. Alle foto: Anders Grønneberg
MORBID TEATER: Frank Kjosås og Charlotte Frogner presenterte toner fra «Sweeney Todd» da Det Norske Teatret presenterte vårprogrammet 2015.
TILBAKE: - Jeg har spilt på teaterscener før, men det er lenge siden - og aldri på Det Norske. Gleder meg til å leke med disse menneskene, sier Silya Nymoen.
GODE TALL: Teatersjef Erik Ulfsby kan vise til gode, økende besøkstall - og ikke minst et spenstig «Våren 2015»-program.
IBSENS «BRAND»: Agnes Kittelsen og Svein Tindberg har de to største rollene i Henrik Ibsens evigaktuelle stykke om religion, fanatisme og gudstro.
RELIGION OG FANATISME: Regissør Kjetil Bang-Hansen (til v.) og skuespiller Svein Tindberg samarbeider igjen - om store spørsmål.
«MOR COURAGE»: Ane Dahl Torp som Mor Courage. Forrige gang Det Norske Teatret satte stykket opp, var med Liv Ullmann i hovedrollen i 1986.
VI ER KRIGSPROFITØRER: - Norge lager og eksporterer våpen. Vi er krigsprofitører. Ingen vil vel identifisere seg med sånne, sier Ane Dahl Torp.
RYTMER ER STRENGT FORBUDT: Det Norske Teatret byr på scenekunst for barn. Til våren kommer «Rytmar fra verdsrommet», kan teatersjef Erik Ulfsby fortelle.
STERK ROMANI-SANG: Gjertrud Jynge byr på sterke historier i «Frå Landevegen» - der hun også synger «Eg er på vandring gjennom livet».
PSYKOLOGISK THRILLER: Agnes Ravatns prisbelønte bok «Fugletribunalet» blir til teater med Marie Blokhus som tv-kjendis Allis Hagtorn på flukt fra en pinlig kjærlighetsaffære.

- Krigsprofitører er det vel ingen som vil relatere til, sier Dahl Torp:

- Stykket er aktuelt. Det handler om oss, penger og profitt. Om Norge, som er en krigsprofitør. «Mor Courage og barna hennar» er politisk teater.

Vår nære historie Gjertrud Jynge presenterer en sterk og personlig historie med utgangspunktet i gamle familiefotografier hun arvet fra sin farmor og oldemor, som også het Gjertrud Jynge.

- Det er mange spørsmål jeg gjerne skulle ha stilt mine forfedre, sier Jynge.

«Frå Landevegen» handler om rasehygiene, hvordan vi behandlet - og fortsatt behandler - taterne. Eller hvordan vi ser på avik og downs syndrom - gjennom tekst, sang og bilder.