Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Ville du sett ditt eget barn ha sex på den måten?

Dakota Johnsons mor vil ikke se «Fifty Shades of Grey».

(Dagbladet): Førstkommende fredag er det klart for kinopremiere på den mye omtalte filmen «Fifty Shades of Grey».

Det er knyttet enormt store forventninger til prosjektet som er basert på boka med samme navn.

Ifølge The Guardian vil så mye som en femtedel av filmen inneholde sexscener. Dette betyr dermed at minst 20 minutter av de totalt 100 minuttene filmen varer, kan være grunnlag for høy putefaktor.

- Klarer ikke Hovedrolleinnehaver Dakota Johnson (25), som spiller Anastasia Steele, fortalte allerede i fjor at hun ikke ønsker at foreldrene skal se filmen. Dette til tross for at prosjektet blir dette hennes største oppgave i filmkarrieren så langt.

Nå går også hennes egen mor, skuespiller Melanie Griffith (57) ut og forteller at hun trolig ikke vil se filmen.

- Ville du sett ditt eget barn ha sex på den måten? Jeg hadde ikke engang klart å se om det var «vanlig» sex, og spesielt ikke når det er sex som baserer seg på smerte, sier Griffith til Time.

Steele utvikler i filmen et intimt forhold til den mystiske og dominante forretningsmannen Christian Grey. Filmen har også blitt stemplet som den drøyeste på ti år.

Slår gamle travere Med totalt 20 minutter sexskildring slår «Fifty Shades of Grey» berømte og beryktede klassikere som «Siste tango i Paris» (1972) og «Eyes Wide Shut» (1999).

Bare britiske «9 Songs», regissert av anerkjente Michael Winterbottom, slår «Fifty Shades» med sine 41 minutter av 75 minutter til sexscener.

Trilogien har allerede solgt over 100 millioner eksemplarer og er oversatt til 51 språk. Nylig meldte Universal at det vil komme to oppfølgere, også i filmens verden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media