Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ville hente «Prince of Persia» til moderne tid

Men ideen ble vraket.

SLIK? Ubisoft jobbet med å hente «Prince of Persia» til moderne tid, men vraket ideen. Illustrasjon: PRESSFIRE
SLIK? Ubisoft jobbet med å hente «Prince of Persia» til moderne tid, men vraket ideen. Illustrasjon: PRESSFIRE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Det har nå kommet frem at Ubisofts «Prince of Persia»-serie kunne tatt en overraskende retning - for den tradisjonelle tidsperioden i oldtidens Persia, som har vært normen for serien, kunne ha blitt byttet ut med en moderne drakt.

Men spillet fikk aldri se dagens lys, og ble til slutt kansellert. Det er tidligere Ubisoft-ansatt Jonathan Jacques-Belletête, som skal ha avslørt dette overfor Xbox World 360 og CVG.com.  Han skal også ha fortalt at han jobbet på et «Assassin?s Creed» til PlayStation 2 og Xbox som led samme skjebne.

- Etter at «Assassin's Creed» (PS2 og Xbox) ble kansellert, ville Ubisoft ha en spin off i «Prince of Persia»-serien. Vi hadde noen fantastiske idéer også... i moderne tid, skal Jacques-Belletête ha sagt i intervjuet.

- Jobben med «Prince of Persia Zero» hadde allerede startet, men de ville virkelig ha noe helt annerledes og uventet. Og i den perioden var jeg kjent som en av dem med kule og rare idéer.

- Så jeg hadde dette lille utviklerteamet til spillet, som var lagt i en moderne verden. Tenk deg litt «Day After Tomorrow», bare at du erstatter snøen med sand. Det var virkelig sprøtt. Men det ble kansellert, og da laget vi Far Cry-spillene.

Les også: Anmeldelse av «Prince of Persia».

I den storslåtte katastrofefilmen «The Day After Tomorrow» (2004) får vi se en verden herjet av ekstremversjonen av klimaendringene, slik Hollywood og Roland Emmerich ser det for seg.  Mye av handlingen i filmen foregår i et øde New York som er nedsnødd og frossent.

Ubisoft har tidligere hintet om at et nytt spill i «Assassin's Creed»-serien kan finne sted i en moderne tidsalder, mens de første spillene har hatt handling fra korstogene og renessansens Italia. Det nye spillet, «Assassin?s Creed: Brotherhood», bygger videre på «Assassin?s Creed II» og vil ha handling lagt til Roma.

Jacques-Belletête jobber nå på «Deus Ex: Human Revolution» for Square Enix Eidos.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!