Nå er tallene klare:

Ville holde Eurovision-smitte hemmelig

Nå er tallene ute. 48 av de totalt 29 875 personene som satt i publikum under årets Eurovision i Rotterdam ble smittet av corona.

FINALEDAGEN: Under årets Eurovision i Nederland var det italienske Måneskin som stakk av med førsteplassen. Foto: NTB
FINALEDAGEN: Under årets Eurovision i Nederland var det italienske Måneskin som stakk av med førsteplassen. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De ville holde det hemmelig med det første, men nå står tallene på hvor mange i publikum som ble smittet med corona under Eurovision klare. Totalt 28 av 29 875 mennesker fikk påvist coronasmitte i etterkant av årets Eurovision i Nederland, skriver Aftonbladet.

Årets Eurovision ble avholdt på Ahoy Arena i Rotterdam i perioden 18. til 22. mai. Under årets finale var det 3500 publikummere i salen da italienske Måneskin tok seieren med sangen «Zitti e buoni».

Mange seere ble kanskje sjokkert over å se en Eurovision-sal full av mennesker i en pandemitung tid. Det mange kanskje ikke visste var at publikum var en del av et forskningsprosjekt av Fieldlab Events.

Holdt tallene hemmelig

Den nederlandske TV-kanalen RTL Rijnmond viser til at publiseringen av smittestatistikken ikke var del av forskningsoppgaven. Smittetallene ble ifølge kanalen publisert etter press fra sosiale medier etter å ha forsøkt å holde dem hemmelig.

Årsaken til at statistikken ble publisert først en måned etter Eurovisionfinallen er grunnet de lokale, nederlandske infeksjonskontrollmyndighetenes ønsker om å utføre smittesporing, opplyser RTL Rijnmond.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer