Arbeidstilsynet refser Maaemo

Ville holde Maaemo-slakt hemmelig

Arbeidstilsynet pleier å gi innsyn i kritikkverdige funn mot restauranter og utesteder. Men da de avslørte lovbrudd hos stjernerestauranten Maaemo, ville de holde sin egen rapport hemmelig.

BRØT LOVEN: Fredag skrev Dagbladet at Arbeidstilsynet har avslørt det de kaller for «omfattende og betydelige» lovbrudd hos stjernerestauranten Maaemo. Foto: Jacques Hvistendal/Dagbladet
BRØT LOVEN: Fredag skrev Dagbladet at Arbeidstilsynet har avslørt det de kaller for «omfattende og betydelige» lovbrudd hos stjernerestauranten Maaemo. Foto: Jacques Hvistendal/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag skrev Dagbladet at Arbeidstilsynet har avslørt det de kaller «omfattende og betydelige» lovbrudd hos stjernerestauranten Maaemo.

Arbeidstilsynet har siden mai i år gransket den verdenskjente restauranten Maaemo i Oslo, og har avslørt at de ansatte ikke har fått lovpålagte overtidstillegget og har hatt 15-timersdager.

Sist fredag ga Arbeidstilsynet restauranten fem pålegg, og Maaemo fikk frist til 13 februar 2017 til å rydde opp i de ulovlige forholdene.

Nektet innsyn

Maaemo ligger i Bjørvika, Oslos nye finanssentrum, og ble verdenskjent da den i 2012 fikk to stjerner i Michelin-guiden, som eneste spisested i Norge. Det var første gang i Norden en restaurant debuterte i guiden med to hele stjerner.

I februar i år nådde Maaemo en ny milepæl: Da ble restauranten som første norske restaurant noensinne belønnet med matverdenens høyeste utmerkelse: tre stjerner i Michelin-guiden. I dag er kjøkkensjef Esben Holmboe Bang en av Europas heteste kokker.

21. oktober sendte Arbeidstilsynet en tilsynsrapport til Maaemo med varsel om pålegg, etter at tilsynet avdekket en rekke lovbrudd hos den verdenskjente restauranten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer