Ville ikke gi The Beatles platekontrakt, men signerte norske Aurora (18)

Bylarm-vinneren har landet platekontrakter for hele verden.

SATSES PÅ: Aurora Aksnes har signert platekontrakter for hele verden. Foto: Bent René Synnevåg
SATSES PÅ: Aurora Aksnes har signert platekontrakter for hele verden. Foto: Bent René Synnevåg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter at den da 17-årige Aurora Aksnes spilte to konserter på Bylarm tidligere i år, utropte Dagbladet henne til en av «vinnerne» av festivalen.

Hun har bare gitt ut en låt, men har allerede nå blitt huket inn og signert av det respekterte plateselskapet Decca Records, ifølge P3-radioprogrammet «Ruben». 

Det britiske plateselskapet er mest kjent for å være de som på 60-tallet sa nei til The Beatles. Senere bøtet de imidlertid på tabben ved å signere det da ukjente rockebandet Rolling Stones.

Nå har de blant annet Billie Holiday, Elvis Costello og Melody Gardot i stallen.

Aurora Aksnes' manager Geir Luedy opplyser til Dagbladet at 18-åringen fra Os har signert med Decca Records i alle land utenom Norge, USA, Sør-Afrika, Australia, New Zealand og Mexico. I Norge har Petroleum Records sikret seg Aksnes, mens det er Glassnote Records som kan skilte med pennetrekket hennes i de fem resterende landene, inkludert USA.

Glassnote Records har ikke veldig mange artister på lista, men Mumford & Sons, Chvurches og Phoenix er blant de andre utvalgte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.