Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ville ikke gi The Beatles platekontrakt, men signerte norske Aurora (18)

Bylarm-vinneren har landet platekontrakter for hele verden.

SATSES PÅ: Aurora Aksnes har signert platekontrakter for hele verden. Foto: Bent René Synnevåg
SATSES PÅ: Aurora Aksnes har signert platekontrakter for hele verden. Foto: Bent René Synnevåg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter at den da 17-årige Aurora Aksnes spilte to konserter på Bylarm tidligere i år, utropte Dagbladet henne til en av «vinnerne» av festivalen.

Hun har bare gitt ut en låt, men har allerede nå blitt huket inn og signert av det respekterte plateselskapet Decca Records, ifølge P3-radioprogrammet «Ruben»

Det britiske plateselskapet er mest kjent for å være de som på 60-tallet sa nei til The Beatles. Senere bøtet de imidlertid på tabben ved å signere det da ukjente rockebandet Rolling Stones.

Nå har de blant annet Billie Holiday, Elvis Costello og Melody Gardot i stallen.

Aurora Aksnes' manager Geir Luedy opplyser til Dagbladet at 18-åringen fra Os har signert med Decca Records i alle land utenom Norge, USA, Sør-Afrika, Australia, New Zealand og Mexico. I Norge har Petroleum Records sikret seg Aksnes, mens det er Glassnote Records som kan skilte med pennetrekket hennes i de fem resterende landene, inkludert USA.

Glassnote Records har ikke veldig mange artister på lista, men Mumford & Sons, Chvurches og Phoenix er blant de andre utvalgte.

- Valget falt på Decca Records og Glassnote Records på grunn av menneskene som jobber der. De var så pågående og entusiastiske til Auroras musikk at det bare måtte bli dem, sier Luedy.

For tiden jobbes det med både singel og album, men først reiser hun til New York i oktober for å spille en rekke konserter under festivalen CMJ. Aksnes' første singel er ifølge Luedy forhåpentligvis klar på nyåret, mens det ikke er satt noen dato for det kommende albumet.

HÅRETE: Aurora Aksnes lager popmusikk, men avreagerer til metal. Her under Gojira-konserten på årets Øyafestival. Foto: Jonas Pettersen
HÅRETE: Aurora Aksnes lager popmusikk, men avreagerer til metal. Her under Gojira-konserten på årets Øyafestival. Foto: Jonas Pettersen Vis mer

- Det føles veldig godt å bli trodd på. Jeg er glad jeg har fått sjansen og nå skal jeg gripe den. Med en gang jeg møtte Glassnote, Decca og Petroleum kjente jeg at det var disse folkene jeg ville jobbe med. Alle delte samme kjærelighet for musikk, og det er det som betyr mest. Jeg gleder meg til å begynne å jobbe med teamet jeg har med meg og lage en fantastisk plate, sier Aksnes i en uttalelse til Dagbladet.

Til P3-Ruben forteller Decca Records' Tom Lewis at plateselskapet regnet Aksnes som et spesielt talent.

- Hun er en av sin generasjons mest spennende stemmer. Låtene hennes er fantastiske, med vakre og poetiske tekster som kommer til å kommunisere med hennes generasjon. Hun er i tillegg en veldig hyggelig person. Når du møter henne blir du sjarmert. Det ble i alle fall jeg.

18-åringen har nå sluttet på skolen for å følge popdrømmen, etter diskusjoner med familien.

- I sommer bestemte vi at jeg skulle sette skolen på vent. Jeg kan ikke gjøre to ting halvhjertet, sier Aksnes på «Ruben». dzBottom-0 dzBottom-0

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!