Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ville ikke gjøre som Spice Girls

Skandaleband takket nei til olympisk gjenforening.

Kunne ikke: Det ble ingen gjenforening av Carl Barat og Pete Dohertys The Libertines under London OL. - Vi ble spurt, men kunne ikke, skriver Barat på Twitter. Foto: Lefteris Pitarakis / AP Photo / Scanpix
Kunne ikke: Det ble ingen gjenforening av Carl Barat og Pete Dohertys The Libertines under London OL. - Vi ble spurt, men kunne ikke, skriver Barat på Twitter. Foto: Lefteris Pitarakis / AP Photo / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): En gjenforening av det britiske bandet The Libertines, med skandalemaker og Kate Moss-ekskjæreste Pete Doherty i front, står trolig høyt på ønskelista til mange rockefans verden over.  

Men også arrangørene av OL i London, som i går bød på et for mange etterlengtet gjensyn med Spice Girls, ønsket å se The Libertines samlet igjen.  

- Kunne ikke Eks-libertiner Carl Barat røper på sin Twitter-konto at de ble spurt om å spille under åpningsseremonien.

- Libertines ble spurt, kunne ikke gjøre det, skriver han.

Barat oppgir ingen årsak til at det ikke ble noe av gjenforeningen, som ville blitt første gang Doherty og Barat sto på samme scene siden 2010.

Kastet ut av rehab Forholdet mellom Barat og Doherty har tidligere vært turbulent på grunn av Dohertys utstrakte narkotikamisbruk, og bandet ble oppløst i 2004 etter utgivelsen av plata «The Libertines».

Doherty har i sommer vært på avrusningsklinikk i Thailand grunnet heroin og crack-avhengighet, men ble ifølge Daily Mail kastet ut etter tre uker fordi han hadde dårlig innflytelse på de andre innlagte.

- Ønsker gjenforening Forholdet til Barat skal derimot være på bedringens vei.

For et par dager siden gjorde Doherty en opptreden på tv-showet «Hernu & Harris: Unhinged», der han i følge NME røpet at han og Barat har planer om å gjenoppta samarbeidet.

- Jeg snakket med Carl for et par dager siden, og han kommer til Paris. Etter det kan det hende vi drar tilbake til Thailand for å skrive, sa Doherty.  

Også Barat har gitt uttrykk for at han ønsker en gjenforening med sin gamle venn og kollega. Han uttalte i mars i år at han er sikker på at de fortsetter der de slapp, en gang i fremtiden.

Filmdebuterer Om det blir noe av, gjenstår å se. Doherty har med tiden fått en noe frynsete rykte hva angår avtaler, og har blant annet avlyst og utsatt flere konserter i Norge.

Doherty debuterer for øvrig i år som skuespiller i filmen «Confessions of a child of the century», som ble vist på årets filmfestival i Cannes.

Skuespiller: Pete Doherty debuterer i år som skuespiller i filmen «Confessions of a child of the century». Her fra filmfestivalen i Cannes flankert av medskuespiller Lilly Cole. Foto: Anne-Christine Poujoulat / AFP Photo / Scanpix
Skuespiller: Pete Doherty debuterer i år som skuespiller i filmen «Confessions of a child of the century». Her fra filmfestivalen i Cannes flankert av medskuespiller Lilly Cole. Foto: Anne-Christine Poujoulat / AFP Photo / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media