Eddie Redmayne:

Ville ikke spilt transkvinne igjen

Den Oscar-belønte skuespilleren sier i et ferskt intervju at rollen var et feiltrinn.

ANGRER: Eddie Redmayne tar selvkritikk, og mener filmbransjen bør bli bedre til å slippe til andre rundt bordet. Her fra Oscar-utdelingen i 2015. Foto: Jim Ruymen / UPI / Shutterstock.
ANGRER: Eddie Redmayne tar selvkritikk, og mener filmbransjen bør bli bedre til å slippe til andre rundt bordet. Her fra Oscar-utdelingen i 2015. Foto: Jim Ruymen / UPI / Shutterstock. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den britiske skuespilleren Eddie Redmayne sier at det var et feilsteg å spille en transkjønnet karakter.

Det kommer fram i et ferskt intervju med The Sunday Times

I spilte i 2015 han rollen som Lily Elbe i Tom Hoopers «The Danish Girl». Filmen er basert på den virkelige historien om Elbe, som i 1930 var en av de første kjente menneskene som mottok kjønnskorrigerende kirurgisk behandling.

Kritisert

Filmen ble kritisert for ikke å ha latt en transkjønnet person spille hovedrollen. Redmayne ble også kritisert tidligere i år for å ha spilt rollen som Emcee i en nyoppsetning av «Cabaret».

Da Redmayne ble spurt om han ville sagt ja til rollen igjen, svarte han:

- Nei, jeg ville ikke tatt den nå. Jeg lagde den filmen med de beste intensjonene, men jeg tror det var et feilsteg, sa Redmayne til The Sunday Times.

NY SERIE: Vi har lagt vår elsk på HBO Max' nye serie «The Sex Live of College Girls». Denne serien har ALT! Video: Rød Løper Vis mer

- Det må skje en utjevning

Han fortsatte med å ta til orde for å inkludere en større variasjon mennesker i filmbransjen.

- Den større diskusjonen om vanskelighetene rundt casting oppstår fordi mange ikke har en plass rundt bordet. Det må skje en utjevning, ellers kommer vi til å fortsette å ha disse diskusjonene.

39-åringen vant i 2014 Oscar for beste mannlige hovedrolle i filmen «The Theory of Everything», der han spilte rollen som fysikeren Stephen Hawking.

For «The Danish Girl» ble han nominert til beste mannlige hovedrolle i 2016. Svenske Alicia Vikander vant Oscar for beste kvinnelige birolle for prestasjonen sin som Gerda.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer