Ville kidnappe lille Brooklyn

LONDON (Dagbladet): Scotland Yard har nå bekreftet at en gjeng organiserte kriminelle i London hadde planer om å kidnappe Victoria Adams, Posh Spice, og hennes sønn Brooklyn. Kona og barnet til fotballstjernen David Beckham ble i all hast kjørt til en hemmelig adresse og fikk 24 timers politibeskyttelse.

The Sunday Times og News of The World skriver i dag at kidnappingsplanene var nøye gjennomtenkt. Kidnapperne hadde tenkt å slå til mens husbond Beckham spilte landskamp i fotball for England mot Skottland på Wembley i november. Scotland Yards spesialstyrke innenfor organisert kriminalitet fikk avslørt planene og la en felle.

Overvåket huset

De hadde kilder som fortalte når kidnapperne skulle slå til, og hvor mye de hadde tenkt å forlange i løsepenger for de to, rundt 13 millioner kroner.

Kilder ved Scotland Yard sier til de to avisene at paret ble kjørt til et overvåket hus i Bishop Avenue, Hampstead i London. Her var planen at Posh Spice og barnet skulle være til kidnapperne gjorde sitt første framstøt.

- Første gang jeg fikk høre om det, trodde jeg det var tatt ut av lufta, men da en politietterforsker ringte meg og fortalte om planene, ble jeg sjokkert, sier Alan Edwards, Posh Spice og Beckhams PR-agent, til avisa News of The World. Han forteller at de som sto bak de groteske kidnappingsplanene, ikke ble arrestert, ettersom de av en eller annen grunn fikk kjennskap til politiets felle.

- David og Victoria har etter dette gjennomført maksimal sikkerhet rundt seg selv og boligen, sier Edwards.

Kjendisekteparets nye 40 millioners slottsbolig i Hertfordshire blir fortsatt holdt under strengt politioppsyn.

Knivstukket

Denne saken dukker opp mindre enn to uker etter at en inntrenger brøt seg inn hos George Harrison, eks-Beatles, og knivstakk ham. Han bor også i et slott med maksimal sikkerhet.

Like før jul ble ekteparet Beckham stoppet av en vill fan utenfor varemagasinet Harrods i London. Mannen prøvde å ta Brooklyn fra pappa Davids skulder under påskudd av at han bare ville ha et bilde av seg selv og den lille.

Beckham er for tida i Brasil for å spille VM i klubbfotball for Manchester United, Posh Spice og Brooklyn er hjemme i Manchester. Med politiet rett ved siden av.

SKULLE TA MOR OG BARN: Victoria Adams og barnet Brooklyn skal ifølge Scotland Yard ha vært sirklet inn av en gjeng organiserte kriminelle i London.