Ville kuppe Toffen med kommunejobb

Skulle booke for fotballklubben Start.

(Dagbladet.no): Da Quart og Kristiansand kommune skjønte at de var i ferd med å miste Toffen Gunnufsen til den konkurrerende Hovefestivalen, startet et hektisk spill for å beholde ham, skriver Fædrelandsvennen.

Varaordfører Bjarne Ugland (Ap) ringte blant annet Toffen for å tilby ham jobb i kommunen.

- Det er riktig at han fikk et tilbud om jobb. Vi hadde fått inntrykk av at Toffen ønsket større økonomisk sikkerhet rundt sin privatøkonomi enn det Quart kunne tilby. Rådmannen var villig til å finne rom for en fast jobb til Toffen, og derfor ba jeg ham vurdere tilbudet vårt, sier Ugland.

Samtalen fant sted 18. august - like etter at det ble offentliggjort at Toffen hadde sendt et brev til sine internasjonale kontakter, der han omtalte Quart i negative ordelag.

Toffen hevder imidlertid at han også på et tidligere tidspunkt hadde blitt tilbudt en kommunal jobb.

- Jeg skulle få en fast jobb i kommunen, og arbeidsoppgavene mine skulle være å booke band til Quartfestivalen, samt booke artister for fotballklubben Start, sier han til Fædrelandsvennen.

Gunnufsen hevder han brukte litt tid på å vurdere tilbudet, men at han i realiteten hadde bestemt seg for Hove.

- Jeg kunne jo ikke takke ja til en jobb i Kristiansand kommune, rett etter at jeg hadde lansert Hove. Da hadde jeg fremstått som helt håpløs, sier Toffen.

AKTUELL FOR KOMMUNEN: Men Toffen sa nei. Foto: ANDERS GRØNNEBERG
AKTUELL FOR KOMMUNEN: Men Toffen sa nei. Foto: ANDERS GRØNNEBERG Vis mer