Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ville redde pressen med bredt forlik på Stortinget. Fikk nei.

Bård Vegar Solhjell får ikke med seg KrF og Venstre.

ØNSKER BREDT MEDIEFORLIK: Bård Vegar Solhjell forstår ikke hvorfor KrF og Venstre ikke kan forhandle med hele Stortinget. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet
ØNSKER BREDT MEDIEFORLIK: Bård Vegar Solhjell forstår ikke hvorfor KrF og Venstre ikke kan forhandle med hele Stortinget. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet Vis mer

I Dagbladet fredag kunne du lese at KrF strenger forhandlingsdøren til venstresida på Stortinget. Bård Vegar Solhjell og SV var tidlig ute etter regjeringens forslag til statsbudsjett 2015 og inviterte sentrumspartiene til å skrote Thorhild Widveys mediepolitikk og heller lage et forlik med dem.

Det tilbudet takket altså KrFs Geir Bekkevold pent, men klart, nei til.

Bård Vegar Solhjell mener det er absurd politikk av sentrumspartiet, og kaller situasjonen «rar».

Han ønsker å få med alle partiene på Stortinget til et bredt mediepolitisk forlik som skal sikre medienes kår i lang tid. 

Gir fra seg makta
- Hva slags avtale er det KrF og Venstre har med regjeringen egentlig, undrer Solhjell og legger til:

- Om de ikke står fritt til å velge side i slike viktige saker, så gir de jo fra seg makta velgerne har gitt dem over til Høyre og Frp.

Kulturministeren vil kutte 50 millioner av den statlige produksjonsstøtten til norske aviser. Det er kutt som Solhjell, og mange med ham, mener vil være begynnelsen på slutten for svært mange papiraviser. De er de kuttene Solhjell vil gå bredt til verks for å stanse, og ønsker hele Stortinget i ryggen.

- Dette er utrolig viktig, så det blir en absurd situasjon om ikke KrF og Venstre får lov av regjeringen til å håndtere en en slik sak som de ønsker, sier Solhjell og legger til:

- Dette er året vi feirer Grunnlovens 200 første år, og så er ytringsfriheten under press som følge av regjeringens politikk.

Invitasjonen står ved lag
Geir Bekkevold i KrF sa til Dagbladet torsdag ettermiddag at hans parti er forpliktet til å snakke med regjeringen først, og at Bård Vegar Solhjell burde vite det.

Selv om Solhjell fikk smekk på fingrene og en olivengren i retur, gir han ikke opp.

- Det hadde vært så utrolig mye bedre for norske medier om vi kunne lage en langsiktig avtale. Jeg håper fremdeles å få med KrF og Venstre på et forlik som skroter Thorhild Widveys mediepolitikk.

- Ikke bare for i år, men for mange år fremover. Vi må lage et forlik som gir forutsigbarhet i mediebransjen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media