Ville saksøke Bush

Foo Fighters-sjef Dave Grohl så rødt da George Bush brukte en >av bandets låter i president-kampanjen sin.

KRISTIANSAND (Dagbladet): -  Da jeg hørte at han hadde et fast innslag med «Times Like These», kontaktet jeg advokatene mine. Men det var så mange smutthull i loven at det ikke var noe de kunne gjøre, fortalte Grohl da Dagbladet møtte han og gitarist Chris Shif-lett før konserten i går kveld.

For å bøte på skaden ble Grohl med John Kerry på valgturné.

Det inspirerte ham så mye at han valgte å dedisere albumet «In Your Honor» til den tidligere presidentkandidaten.

-  Nå planlegger vi å lage en hyllestlåt til Hillary Clinton. Den skal hete «Hillary Clinton 2008». It\'s going to be great, flirte gitarist Shiflett, og henviste til Hillary Clintons mulige planer om å stille som presidentkandidat i 2008.

Det er bare en måned siden Foo Fighters slapp dobbeltalbumet «In Your Honor», der den ene skiva er rocka og den andre er akustisk. I Bendiksbukta i går kveld holdt gutta seg likevel mest til rocken.

-  Når man spiller på store scener, passer det best med hard og høylytt rock. Men vi har også planer om å gjennomføre en mindre turné der vi bare spiller de akustiske låtene, fortalte Grohl.

-  Kanskje vi kommer tilbake til Norge og gjør en kaffebarturné.

Hver gang Grohl er ferdig med et Foo Fighters-album, føler han at det kommer til å bli bandets siste.

  ROCK\'N\'ROLL: Dave Grohl (nærmest) er ikke spesielt glad i George Bush. Dagbladet møtte ham og Chris Shiflett i Foo Fighters før gårsdagens konsert på Quart-festivalen. Foto: Eirik Helland Urke
ROCK\'N\'ROLL: Dave Grohl (nærmest) er ikke spesielt glad i George Bush. Dagbladet møtte ham og Chris Shiflett i Foo Fighters før gårsdagens konsert på Quart-festivalen. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

-  For et par dager siden var jeg sikker på at Foo Fighters-karrieren kom til å slutte med «In Your Honor». Jeg var sliten og hadde rocka litt for mye de siste dagene. Men så kom jeg hit til Kristiansand, og så var plutselig livet ganske bra likevel, fortalte han.

Gitarist Chris Shiflett var enig.

-  I dag var det tre jenter i bikini som forsøkte å ta seg inn på backstageområdet i motorbåt. Noe slkt har aldri skjedd oss før. Du blir ikke mer rock\'n\'roll enn det.