Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ville selge hemmelig Potter-bok

Skuddveksling da avis avslørte tyver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svindlere har prøvd å selge en utgave av den neste Harry Potter-boka, skriver The Sun.

Boka er ikke kommet i handelen enda, men skal legges ut 16. juli, ifølge planen. Den britiske tittelen er «Harry Potter and the half-blood prince» - Harry Potter og halvblodsprinsen.


To menn siktet

Det er den britiske tabloiden selv som avslørte plottet og avtalte å møte tyvene for å kjøpe boka. Summen ble satt til 50 000 pund - nesten 600 000 kroner - for J.K. Rowlings siste bok i sukessrekka om trollmannseleven Harry og vennene hans.

Politiet måtte gripe inn da journalistens identitet ble avslørt. Svindlerne skal ha fyrt av skudd i den opphetede situasjonen. De to mennene er nå arrestert. Politiet fant to utgaver av boka da mennene ble ransaket.

Journalisten som lurte mennene, sier at han fikk en pistol mot hodet og at tyvene skalv av raseri da de skjønte at de hadde blitt lurt.

Boka er den sjette i Potter-serien, og trofaste lesere venter i spenning på hva som skjer med den unge, talentfulle trollmannen. Tidligere har kommende bokutgivelser forårsaket massive spekulasjoner om handlingen, og boka som kommer i juli er allerede forhåndsbestilt i en halv million eksemplarer.

Forfatteren J.K. Rowlings selv er god for gigantiske 500 millioner pund etter boksuksessen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!