Ville snoke på prins William

London: Storbritannias hemmelige tjenester har avslørt forsøk på å avlytte arveprins William. Overvåkingspolitiet fant avlyttingsutstyret ved prinsens nye skole i Skottland.

Ifølge London-tabloiden Daily Express ville avlyttingsutstyret gjort det mulig for snokerne å lytte på prinsens private telefonsamtaler. Ifølge kilder i etterretningsapparatet kunne snokerne også ha lest e-posten hans.

William er eldste sønn av Storbritannias tronarving prins Charles og avdøde prinsesse Diana av Wales. Han er dermed annenmann i arvefølgen til den britiske trone, og et ettertraktet mål for skandalepressens spekulasjoner.

Både Charles og Diana ble i sin tid utsatt for avlytting, og innholdet i deres private samtaler lekket ut. Så vel kongehuset som den britiske regjering er fast bestemt på å forhindre at prins William blir utsatt for noe lignende.

Den 18 år gamle arveprinsen skal i september i år begynne å studere kunsthistorie ved St. Andrews-universitetet i Fife-regionen øst i Skottland. Så vel rektor som medstudenter har lovet at de vil gjøre sitt beste for å beskytte prins Williams privatliv.

(NTB)

OVERVÅKET: Noen har forsøkt å installere overvåkingsutstyr slik at de kan avlytte prins Williams telefonsamtaler.