«Bond 25»

Ville spekulasjoner etter video fra Bond-innspillingen

En kjent teori om filmens handling i Norge skal være styrket.

EKSKLUSIVT I NORGE: «James Bond 25» filmes i Norge - og her er eksklusive og dramatiske videoopptak fra innspillingen. Video: Splash News Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet har fått tak i eksklusive videoopptak fra «James Bond»-innspillingen som har pågått denne uka ved Langvann i Nittedal, rett utenfor Oslo.

Opptakene tyder på dramatiske filmscener, og en av landets fremste «Bond»-eksperter, Bernt Ringvoll, er klar i sin dom:

- Dette så meget profesjonelt og spennende ut. Det kribler, sier han.

- Hovedteorien er styrket

Ringvoll forteller at det spekuleres for fullt i fan-miljøet som følge av de ferske opptakene. En kjent teori om filmens handling i Norge skal være styrket.

- Vi vet at den nye «James Bond»-filmen kommer til å bli en oppsettelse av den forrige, og at Léa Seydoux, som spilte rollefiguren Madeleine Swann i «Spectre» som fikk et tett forhold til Bond, skal spille i den.

Ringvoll viser så til en filmscene i «Spectre», der Swann og Bond sitter på et tog. I scenen snakker Swann ut om fortida si og forteller Bond om en hendelse hun opplevde som liten.

- Hun forteller om da to menn brøt seg inn i ei hytte hun bodde i sammen med faren sin, for å drepe ham. Hun visste hvor faren oppbevarte våpnene sine og fikk tak i et, hvorav hun skjøt den ene mannen.

I dokumenter som Romerikes Blad har fått innsyn i, står det at en av scenene i den nye filmen har fått navnet «jente løper på snø og islagt vann», og i den videre beskrivelsen heter det at et barn skyter en inntrenger, blir jaktet på av en annen inntrenger og løper over et islagt vann.

- Hovedteorien er at denne scenen som nå bli spilt inn i Nittedal, er et tilbakeblikk på Swann sin fortid, sier Ringvoll.

Det har også gått rykter om at den anerkjente skuespilleren Rami Malek skal spille hovedskurk i den kommende filmen. Ringvoll tror imidlertid at det verken er ham eller stuntmannen hans vi ser i Norge.

- Dette er nok heller en mindre rolle som spiller en leiemorder av noe slag, sier han.

- Ligner en skrekkfilm

Dagbladets TV-anmelder Christopher Pahle sier han syntes de ferske opptakene likner mer en skrekkfilm enn en «James Bond»-film.

- Vi ser ei ung jente jages av et ansiktsløst monster. Mannen med masken har definitivt en «Fredag den 13.»-stil til seg, sier han og fortsetter:

- Men vi vet ingenting om hva som faktisk skjer i disse opptakene, hvordan de er filmet, skal klippes, eller i hvilken kontekst de skal brukes. Kanskje mannen med masken er en typisk Bond-skurk, liknende Jaws og de andre vi husker fra Roger Moore-æraen, da serien var litt mer «over the top» og fjasete?

Pahle sier det hvert fall minner om en mer «larger than life» tilnærming til Bond enn den vi har vært vant til i Daniel Craig-filmene så langt.

- Disse bildene gjør ikke all verdens med forventningene mine. De er allerede ganske høye, siden det er Cary Fukunaga som regisserer filmen. Denne typen mørk thriller er i tillegg hans hjemmebane.

Ekstremt hemmelighold

Jubileumsfilmen «Bond 25» har fått 47 millioner kroner av Norsk filminstitutt (NFI) gjennom insentivordningen for film.

Hemmeligholdet rundt filminnspillingen har vært enormt.

Mandag denne uka kunne Romerikes Blad melde at det var nedsatt et flyforbud innenfor en radius på fem kilometer rundt Langvann.

Samtidig har store trailere og leiebiler i flere dager opptatt parkeringen nedenfor Lutvann i Oslo. Et skilt signert produksjonsselskapet Truenorth forteller turgåerne at «området de er på vei inn i, er en midlertidig kulisse».

Filmen er forventet å ha premiere den 8. april 2020.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer