Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ville Tarantino likt «Redd Grisen»?

Laget av skoletyggis og papp. Se filmen og stem på dine favoritter.

Har du noen minutter til overs? Da kan du sette deg godt til rette og se kortfilmene som er påmeldt til Amandus 2008. Alle er mindre enn fem minutter lange, og alle er laget av filmskapere under 20 år. Det er du som bestemmer hvem som skal få filmfestivalens publikumspris - det gjør du her.

I dag er det animasjonsfilm for barn som står på programmet. Filmen heter Redd grisen, og er laget av Ingebjørg Morland (17), Nora Aarseth (17), Emilie Bauck (17) og Martin Brønner (17).

Her forteller Ingebjørg om filmen.

Gi en beskrivelse av «Redd grisen»:

- Vi har laget en animasjonsfilm om venneforholdet mellom ei jente og en gris. Hva skjer når bestefaren til jenta blir sulten og bestemmer seg for å slakte grisen?

Hvor har dere fått inspirasjon til å lage filmen?

- Vi fikk i oppgave på skolen å lage en animasjonsfilm. Vi valgte å lage en film rettet mot barn og det de synes er spennende. De fleste barn er veldig glad i dyr. Så vi hadde lyst å lage en film for barn om forholdet mellom barn og dyr.

Hvilket utstyr brukte dere?

- Vi brukte en animasjonsteknikk som heter cut-outanimasjon. Alle figurene ble laget i papp og vi brukte skoletyggis til å holde alle viktige deler fast med. Vi la bakgrunnen ned på gulvet og plaserte en glassplate ca. 10 cm over ved hjelp av noen syltetøyglass. Figurene la vi oppå glassplaten. Det var vanskelig å lyssette uten å få for mange skygger.

Hvor mye kostet det å lage den?

- Siden det bare var papp og skoletyggis som skulle kjøpes inn, klarte vi oss med 300kr

Hva er deres favorittfilm?

- Felles favorittfilm er Little Miss Sunshine, den har en sans for humor som vi liker veldig godt. Musikken er utrolig bra! 

Og favorittregissør?

- Quentin Tarantino. Vi liker filmene hans utrolig godt. Spesielt «Kill Bill»-filmene.

Hvilken film så du sist?

- «Mannen som elsket Yngve».

Laster dere ned film fra nettet?

- Vi øver oss i å gå mye på kino. Det gir en mye bedre filmopplevelse enn dataskjermen.

Hvilken filmanmeldelse leste dere sist?

- «Mannen som elsket Yngve», en film vi skulle se med klassen. Den fikk en solid sekser, og vi hadde store forventninger til filmen. Heldigvis innfridde den for mange!

Hva synes dere om norsk film?

- Splittet. Noe er veldig bra, for eksempel «Mannen som elsket Yngve» og «Tatt av kvinnen» - mens andre er litt mer ustødige, som «Rovdyr». 

Hvilken skuespiller skulle spilt i en gjeninnspilling av «Redd grisen»?

- En animasjon er og skal være en animasjon, så vi trenger ingen skuespillere. Men det hadde vært morsomt å fått hjelp av en profesjonell animatør med å lage filmen.

Og hvem skulle laget musikken?

- Vi synes musikken til Little Miss Sunshine er genial, så det ville vært fantastisk om Mycheal Danna og DeVotchka kunne laget musikken til filmen vår. Men vi synes Martin Brønner har gjort en veldig god jobb med musikken vi har nå.

Liker du «Redd grisen»? Her kan du stemme på den!

UNGE FILMSKAPERE: Gjengen som har laget «Redd grisen».
FILMFEST PÅ NETT: Se amandusfilmene på nett og <a href="http://blink.dagbladet.no/amandus">stem fram favorittene dine til publikumsprisen.</a>
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media