FILMBONANZA: Den nye filmen «Kabali» tar disse dager helt av i India. Arbeidere har fått fri fra jobb, fly har blitt spesialmalt og folk feirer i gatene. Foto: NTB scanpix
FILMBONANZA: Den nye filmen «Kabali» tar disse dager helt av i India. Arbeidere har fått fri fra jobb, fly har blitt spesialmalt og folk feirer i gatene. Foto: NTB scanpixVis mer

Ville tilstander i India:
Folk får fri fra jobb for å se gigantfilm

Filmen «Kabali» snur landet på hodet. 

(Dagbladet): Det er solgt flere billetter enn noen sinne, folk har fått fri fra jobb og svære fly har blitt malt på nytt. Den indiske filmen «Kabali» skaper i disse dager ville tilstander.

Det er The Guardian som først omtaler saken. Den etterlengtede filmen blir beskrevet som et gangster-drama, og selveste Rajinikanth spiller hovedrollen. Han er en av Bollywoods mest anerkjente skuespillere. Dette er hans 156. film.

Filmen hadde premiere i India fredag, og ifølge den britiske avisa skal det være solgt billetter for over 82 millioner kroner verden over. Filmen blir vist over 12 000 ganger i India i dag alene.

Før filmen hadde premiere hadde den allerede tjent over 255 millioner kroner på salg av rettigheter til utlandet.

Firmaer i Chennai og Bangalore skal ifølge avisa ha gitt de ansatte fri, slik at de slapp å få inn sykemeldinger fra ansatte som ville se filmen.

New Delhi Television skriver at flere ansatte rundt om i landet har levert egenmelding på at de skal ha fri, slik at de får sett filmen.

Magasinet Mashable skriver at det har pågått store feiringer flere steder i India i dag, i anledning filmen.

Foruten musikk i gatene og fly som frakter fans til superstjerna Rajinikanths hjemby, overnattet tusenvis utenfor kinoer i hele India.

Filmen hadde også norgespremiere i fredag, og har fått aldersgrense 15 år. På Youtube er en av filmens trailere sett over 27 millioner ganger, som viser til noe av interessen fans har rundt denne filmen.