Ville vært spennende selv om handlingen var lagt til månen

Er Deon Meyer Sør-Afrikas beste krimforfatter?

SPENNINGSMESTER: At Deon Meyer regnes som Sør-Afrikas beste krimforfatter er det ingenting å si på. Hans siste krim viser at han behersker håndverket til fingerspissene. Foto: Philippe Matsas/Tiden
SPENNINGSMESTER: At Deon Meyer regnes som Sør-Afrikas beste krimforfatter er det ingenting å si på. Hans siste krim viser at han behersker håndverket til fingerspissene. Foto: Philippe Matsas/Tiden Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: En ung kvinne blir funnet med strupen skåret over, en alkoholisert sangstjerne ligger døddrukken med en revolver i hånden. Ved siden av henne ligger ektemannen med et kulehull i brystet. En ung amerikansk jente er på flukt gjennom Cape Towns gater, jaget av forfølgerne, hensynsløse og rå.

Fra førstebetjent Benny Griessel blir vekket av telefonen klokken 05.37 om morgenen til han forlater politihuset klokken 18.37 samme kveld opplever han mer enn de fleste gjør i løpet av et helt arbeidsliv.  

Kampen mot klokka Deon Meyer regnes som Sør-Afrikas fremste krimforfatter, og det er ikke på noen måte til å undres over.

«13 timer» er en stilsikker roman, skrevet av en forfatter som kjenner sine litterære virkemidler og vet hvordan han skal bruke dem.

Det tydeligste er tidspresset, kampen mot klokka. Klarer de å finne den amerikanske jenta før forfølgerne?

Som virkemiddel for å skape spenning er det uovertruffent. Dernest har forfatteren valgt å fortelle historien gjennom perspektivet til hele fire ulike etterforskere, kollegaer, men svært ulike i lynne og arbeidsmetoder.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer