- Ville vært uhørt før Trump

Hadde Donald Trump blandet seg inn i en rettssak på samme måte som han ba den svenske statsministeren om å gjøre denne uka, ville han trolig blitt avsatt, mener advokat John Christian Elden.

KJENDISENE REAGERER: ASAP Rockys tiltale skaper reaksjoner. Foto: NTB Scanpix/ Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

n- Gi Asap Rocky sin frihet. Vi gjør så mye for Sverige, men det ser ikke ut til å gå den andre veien. Sverige burde fokusere på sitt ordentlige krimproblem.

Ordene tilhører den amerikanske presidenten, Donald Trump. Han er bare én av flere som har kastet seg inn i kampen for Asap Rockys frihet, etter at han torsdag denne uka ble tiltalt for kroppsskade.

- Skuffet over Löfven

Rapperen - som egentlig heter Rakim Mayers - var involvert i en voldshendelse i Stockholm 30. juni, og ble varetektsfengslet som følge av dette. Den svenske påtalemyndigheten har satt av tre dager til rettssaken, som skal begynne førstkommende tirsdag.

Donald Trump har, sin vane tro, tatt til Twitter for å uttrykke sin mening om saken.

- Veldig skuffet over statsminister Stefan Löfven for at han ikke kunne gjøre noe. Sverige har sviktet vårt afroamerikanske samfunn i USA. Jeg har sett videoene av ASAP Rocky, og han ble forfulgt og trakassert av folk som ville ha trøbbel, skrev presidenten på Twitter.

Advokat John Christian Elden reagerer på hvordan den amerikanske presidenten forholder seg til den svenske rettsgangen. Han er spesielt kritisk til at Trump trekker inn statsminister Stefan Löfven.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer