Ville vise fram Jacksons penis

Påtalemyndigheten mente at juryen måtte se nakenbilder av popstjernen.

Bildene av stjernens underliv ble tatt av politiet i 1993, da Jackson var mistenkt for å ha misbrukt en annen ung gutt. Ifølge aktoratet hadde gutten tegnet bilder av popstjernens penis, der det gikk fram at Jackson hadde et spesielt merke. Det førte til at politiet den gang fikk rettens tillatelse til å fotografere kjønnsorganet til popstjernen.

I dag ba påtalemyndigheten om å få vise fram nakenbildene og tegningen.

«Ufin overraskelse»

De fikk ikke gjennomslag. Dommer Rodney S. Melville slo fast at påtalemyndigheten ikke får legge fram bildene og tegningen som bevis.

Popstjernens forsvarsadvokat, Robert Sanger, beskriver påtalemyndighetens framstøt som «en ufin overraskelse».

Han viste til en tidligere høyesterettsdom der det er slått fast at dommere i utgangspunktet skal forhindre at det presenteres dramatiske bevis mot slutten av en rettssak.

Videoavhør

Påtalemyndigheten ba også om at juryen måtte se et videoavhør av gutten som er fornærmet i den pågående saken, for å vise at han ikke har endret forklaring.

De fikk medhold fra dommer Melville, noe som førte til at forsvarerne vil kreve at gutten og hans mor må innta vitneboksen igjen.

Saken fra 1993 endte utenfor rettsalen, etter at popstjernen betalte et millionbeløp til gutten.

I løpet av neste uke vil juryen i den pågående saken trekke seg tilbake for komme fram til en kjennelse i saken mot popstjernen.

<B>I RETTEN: Påtalemyndigheten ville vise fram bilder av Michael Jacksons kjønnsorgan.