Ny Ingmar Bergman-bok

- Villedende og på grensen til falskneri

Dagbladets anmelder går hardt ut mot forlaget Press. Forlaget avviser påstandene.

ROMAN ELLER BIOGRAFI: Ingmar Bergmans selvbiografier «Den gode viljen», «Søndagsbarn» og «Fortrolige samtaler» kommer nå ut i én bok som en romantrilogi. Dagbladets anmelder er feil å kalle bøkene romaner. Foto: NTB Scanpix
ROMAN ELLER BIOGRAFI: Ingmar Bergmans selvbiografier «Den gode viljen», «Søndagsbarn» og «Fortrolige samtaler» kommer nå ut i én bok som en romantrilogi. Dagbladets anmelder er feil å kalle bøkene romaner. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Denne måneden gir forlaget Press ut en Ingmar Bergman-bok som har fått navnet «Romantrilogien». Utgivelsen inneholder de tre klassikerne «Den gode viljen», «Søndagsbarn» og «Fortrolige samtaler».

- Utgivelsen er villedende markedsføring og på grensen til falskneri, sier Dagbladets litteraturanmelder Marius Wulfsberg.

For første gang har Dagbladet gitt både terningkast 1 og 6 til den samme utgivelsen - sekser for innholdet, men en ener for innpakningen.

- Noe gikk galt

Den norske «Romantrilogien» er temmelig identisk den svenske boka. Men noe gikk galt, skriver Wulfsberg i sin anmeldelse: «I tillegg til å lese de tre magiske bøkene på nytt, har jeg forsøkt å finne ut av hva som gikk galt under utgivelsen».

- Press lanserer boka som om det var en unik norsk utgivelse, det er den ikke. Det nevnes ingen steder i boka at det er en norsk versjon, som bygger på den svenske utgivelsen «Romantrilogien», sier Wulfsberg til Dagbladet.

- Tvilsom sjangerbetegnelse

Utgivelsen blir også omtalt og markedsført, i både Norge og Sverige, som tre romaner, altså en trilogi - derav tittelen «Romantrilogien». Dette reagerer også bokanmelder og litteraturforsker Wulfsberg ved Nasjonalbiblioteket på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer