Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Villedende pålegg

Dette er historien om en baguette og gleden ved å få en sak.

KLAGE: En utilfredsstillende opplevelse og en fiks ide. Foto:  Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KLAGE: En utilfredsstillende opplevelse og en fiks ide. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Meninger

Siden jeg bor i Drammen er det litt reisevei til jobb i Oslo og den starter med en hyggelig gåtur. Fredag var gåturen mindre hyggelig, jeg hadde forsovet meg noe horrorshow, og min indre protestant stresset nok til at jeg glemte frokost. Siden jeg var forsinket allerede, og det kun er kiosk-tilbydere av matvarer på veien, måtte jeg stogge hungeren ved et sånt utsalgssted som har blader, og knaskerøtter til over 30 kroner pakka.

I rivende fart rasket jeg med meg noe mataktig fra disken, og endte opp med ferdigsmurt-verdenens vaniljesmak: bagett med ost og skinke. Og det var her fredagens påleggsmonomani startet.

Det som følger er det jeg skrev i nettskjemaet «Generell klage til forbrukerombudet»:

«Villedende påleggsplassering: Pålegget på kjøpe-bagetter ligger med bare en liten flik inni bagetten, dette skaper en illusjon av rikelig pålegg, og en utilfredsstillende bagettopplevelse når svindelen oppdages og halve bagetten ikke har pålegg på og så må man åpne den og stappe pålegget inn i den selv. Klagen gjelder: alle bagettselgere. Stedet hendelsen fant sted: over alt.»

Så tok jeg til Facebook og Twitter for å klage min nød i en serie opprørte meldinger om svindel og bedrageri.

Nå følte jeg meg i slaget. Dette var bedre enn den gangen jeg mailet selgere av oppvask-håndklær for å påpeke manglende absorbsjonsevne en hel ettermiddag. Eller den gangen jeg streiket hjemme, med paroler, mot ektemannens planer om åpent kontorlandskap. Begge oss to i samme rom altså. Dette var alvor. Dette var blod på tann.

Deretter skrev jeg en mail til hele Dagbladets lederavdeling og brukte ord som «samfunnsoppdraget» og «fjerde statsmakt», og krevde et tydelig ståsted fra denne avisen på lederplass vs. påleggsspørsmålet. Redaktørene er heldigvis vant til tendenser mot fikse ideer: jeg fikk en sjokolade for blodsukkeret, og baksida av avisa. Og her storkoser jeg meg. Norge er blitt opplyst om en urett.

Det er ikke noe som er herligere enn å ha funnet en SAK.