Villedning om sex

Skal tannlege og professor Bente Træen forvalte sannheten om sexlivet i Norge?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BENTE TRÆEN har i flere år stått fram i media som ekspert på området sexologi. Som rådgiver, spaltist og forsker fikk hun tidligere mye medieoppmerksomhet. Den siste tiden har hun imidlertid brukt media til å kritisere nettopp media og andre eksperter, alt fra egne tidligere studenter til undertegnede. Kritikken går på at vi andre ikke skulle være kvalifisert til det arbeidet vi gjør, at det er media som har oppnevnt oss til eksperter og at media fokuserer for mye på sex. Det startet med hennes innlegg i VG i fjor sommer og ble fulgt opp i en artikkel i Dagbladet i februar i år med påfølgende debatt i Holmgang på TV2, hvor blant andre Træen og undertegnede deltok. Hennes siste utspill kom i en artikkel i Aftenposten 9. april under tittelen «Sex er oppskrytt».

Bente Træen er hverken sexolog eller psykolog, men er utdannet tannlege. Hun har en doktorgrad, dr.philos, fra 1993 - det vil si at hun ikke har deltatt i et formelt forskerutdanningsprogram. Oppgaven skrev hun samtidig som hun arbeidet ved Statens institutt for alkohol- og narkotikaforskning. Dette forhindrer ikke at hun i mer enn 30 intervjuer i blant andre Dagbladet, VG og Aftenposten de siste par årene har latt seg titulere sexolog, professor i sexologi, sexologiprofessor, professor i psykologi, psykologiprofessor, samlivsekspert og samlivsforsker. I tillegg har hun latt seg titulere sexolog i et titall Internett-aviser. Siden 2001 har Træen arbeidet som professor ved institutt for psykologi ved Universitet i Tromsø, hvor hun hovedsakelig underviser i helsepsykologi, men også i mediehåndtering og sexologi. Hennes undervisning i sexologi er som én av flere forelesere på et 35 timers frivillig kurs, én gang per semester.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer