Villskap fra folkedypet

Rufsete, ydmykt, vilt og vakkert fra Springsteen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: All populærmusikk springer ut av sitt navnløse opphav, nærmere bestemt det folkelige utgangspunktet, sanger skrevet og komponert av han som Georg Johannesen kalte for «anon». Altså signaturen anonym, på engelsk «public domain» eller «traditional». Derfra kommer både blues, country, jazz, politisk kampsang og folkevise.

Springsteens gjeld

Sangene på dette albumet har delvis folkelig opprinnelse, delvis er de skrevet eller flikket på av navngitte komponister. Men de representerer i høyeste grad det havet av musikk som gynger under den store amerikanske musikktradisjonen.

Inspirert av pionerer

Derfra stammer inspirasjonen til pionerer som Hank Williams, Elvis Presley, Bob Dylan og dypest sett all rock \'n\' roll. Bruce Springsteen er seg særdeles bevisst sin gjeld til dette opphavet. Da han ble bedt om å spille inn «We Shall Overcome» for en hyllestplate til folk-helten Pete Seeger i 1997, fikk Springsteen full tenning. Han skaffet seg bunkevis av Seeger-plater, lyttet fascinert og endte med å hyre en gruppe musikere av typen låvedans og hillbilly-fest til innspillingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer