Vilt & vått

2000 ungdommer innenfor dørene og flere hundre utenfor. Det var situasjonen på et gigantisk houseparty i Kværner Energys lokaler i Lodalen i Oslo i natt. Mange ble arrestert for bruk og besittelse av narkotika.

Det gynget i Lodalen - mellom Ekeberg og Vålerenga - i hele natt. Kilowatt med tung og rytmisk tekno pumpet ut av store høyttalere.

- Ti uniformerte politifolk samt sivile spanere og et stort oppbud av sikkerhetsvakter holder ro og orden. Vi vil ha et skikkelig party, ikke noe dop, sier arrangør Carl Åge Henriksen i VPP Productions.

Puselegger

Deltakerne, som betalte 300 kroner for å komme inn, boltret seg på 3000 kvadratmeter i tidligere Kværner Energys lokaler. De 2000 billettene ble raskt utsolgt, og mange uten billett samlet seg utenfor i håp om å komme inn.

- Dette er bra. Jeg elsker houseparties. Går på to i måneden, sier Tom Erik Westgaard fra Oslo. Han har selv designet og sydd antrekket med fiberpels og puselegger.

Houseparty er stedet for å se og bli sett. Og kroppen står i fokus. Slanke kvinner med bar mage og helsestudiogutter i singlet danser bodybevisst.

Dans og dop

Laserkanoner slynger ut tredimensjonale virkeligheter mot dansegulvet, og det er fascinerende å bade og la seg sluke av den virtuelle effekten.

I det nedlagte industrilokalet kunne deltakerne også leke i hoppehus eller gjøre seg vektløse i gyro-apparat.

Oppkvikkere

I kavabaren ble det solgt legale oppkvikkere som kavashots og guarana, naturlige droger som virker stimulerende.

Politiet foretok over 20 arrestasjoner, de aller fleste for bruk og besittelse av narkotika.

- Vi har beslaglagt mindre mengder narkotika, sannsynligvis ecstasy og beslektede stoffer, sier operasjonsleder Thor Thomsen ved Oslo politikammer.

anders.gronneberg@dagbladet.no