Vilt med vodka

Det er bryllup på russisk. Dermed selvsagt overstadig vodkainfisert fra ende til annen.

Pavel Lounguines burleske komedie utspiller seg mot en bakgrunn av velkjent elendighet, i en landsby hvor sju måneder har gått uten lønnsutbetalinger til gruvearbeiderne og folk slåss for livsoppholdet.

Hit kommer Tanja (Maria Mironova) tilbake etter noen år i Moskva. Hun frir umiddelbart til gamlekjæresten Misja (Marat Basharov), som bestyrtet lykkelig sier ja, hvorpå omgivelsene øyeblikkelig gir jernet for å få til en skikkelig fest.

Det blir et bryllup vårt hjemlige hoff nok hadde betakket seg for, med fylliker, småkriminelle, tilreisende mafioso, yre tanter, arrestasjon av brudgommen og atskillig høystemt sang - alt skylt ned med klart brennevin. Et opplagt ensemble spiller som var de selv lettere animerte: troverdig grovkornede og levende til siste slurk.

Pavel Lounguine leverer varene i orgastisk oppdrevet tempo, med bevegelig kamera og blikk for detaljer. Definitivt underholdende.

I kontrast til den desperate bakgrunnen blir «Bryllupet» også et rop om bedre kår. Men slik ser vi alltid russere - omklamrende en flaske akkompagnert av sang. Kanskje er klisjeen treffende, men likevel...