Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vimsete komikk

Avkoblende tidtrøyte med sympatiske stjerner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I «Bandits» er Joe Blake (Bruce Willis) og Terry Collins (Billy Bob Thornton) på flukt fra lovens lange arm. De er i akutt pengenød og utvikler en genial inntjeningsmetode: De okkuperer banksjefens hjem om kvelden, spiser rolig middag med familien og lar direktøren lede dem til kontantene i morgengryet.

Parademarsj

Resultatet er en parademarsj av vellykte ran, tusener av dollar, berømmelse og heltestatus under navnet «overnattingsbandittene». Dette går strykende inntil en frustrert husmor (Cate Blanchett) med forkjærlighet for Bonnie Tyler tilfeldig kommer med på laget. Både sjarmøren Joe og hypokonderen Terry forelsker seg i henne - og omvendt.

Den drevne regissør Barry Levinson lener seg tungt på sine stjerner i denne vimsete komedien. Thornton er ikke vant med sjangeren, men kommer pent fra det som den overnervøse, ømskinnede Terry. Willis kan sjarmørrollen utenat, og Blanchett er bestandig et pluss.

Uten deres samlede utstråling kunne «Bandits» fort falt fullstendig i fisk, for Levinson vil litt for mye - ikke bare more, men også bedrive patosfylt utforsking av problematiske, mellommenneskelige relasjoner. Disse sekvensene er mer anstrengte enn noe annet, og Levinson har i likhet med så mange regissører nå for tida problemer med å avslutte i tide.

Sjarmerende

Ideen er imidlertid god og aktørene sjarmerende, og tøvet byr på nok småhumring til at det holder som avkoblende tidtrøyte med et par Fox.

RAN OG KONFLIKTER: Bruce Willis (nærmest) og Billy Bob Thornton gjør det strålende som ranere inntil de forelsker deg i samme kvinne i form av Cate Blanchett. «Bandits» kan i alle fall oppvise en smart ransmetode og vimsete underholdning.
Hele Norges coronakart