«Vinduet» årets tidsskrift

Redaktør Audun Vinger gikk helt til topps - på første forsøk.

VINNER: Gyldendal-tidsskriftet Vinduet, med Audun Vinger i redaktørstolen, stakk av med tittelen "Årets tidsskrift" og 20 000 kroner. Foto: Steinar Buholm
VINNER: Gyldendal-tidsskriftet Vinduet, med Audun Vinger i redaktørstolen, stakk av med tittelen "Årets tidsskrift" og 20 000 kroner. Foto: Steinar Buholm Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - Det er veldig inspirerende og gledelig å få en sånn anerkjennelse - særlig på første forsøk. Jeg er stolt av redaksjonen og alle bidragsyterne, sier Audun Vinger til Dagbladet.

Prisen for årets tidsskrift deles ut av Tidsskriftforeningen for tredje gang i år, og som vinner følger Vinduet i fotsporene til Samtiden (2006) og Kirke og Kultur (2007). De får også 20 000 kroner til redaksjonelle prosjekter.

- Viktigere enn noen gangAudun Vinger tror at de vanskelige tidene for landets papirutgivelser fører til at tidsskriftene blir viktigere enn noen gang.

- Det er selvsagt deilig å holde et godt papirprodukt i hendene, men det gir også nødvendig rom for refleksjon. Vi trenger den rolige tanken. Kommersialiseringspresset i forlagene og i bokhandelen gjør også at tidsskriftene blir en viktig arena hvor litteraturen får leve fritt, sier Vinger.Den tidligere Natt&Dag-redaktøren overtok som redaktør på tampen av 2007, og har gjort flere grep i det tradisjonsrike tidsskriftet, som fylte 60 år i 2006.

- Vinduet har fått en ansiktsløftning i min tid, vi har forsøkt å gjøre det mer til en totalopplevelse, der den estetiske profilen framhever innholdet. Designer Rune Mortensen fortjener en pris alene for dette, sier Vinger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer