- Vinduet skal ikke lukkes

Forfatter og redaktør Steffen Sørum mener Gyldendal bør legge ned litteraturtidsskriftet Vinduet. Gyldendal stiller seg uforstående til Sørums kritikk.

- Vinduet skal ikke lukkes. Det skal fortsette å være et viktig tidsskrift for litteraturkritikk, sier Einar Ibenholt, redaktør for skjønnlitteratur i Gyldendal.

På debattsidene i Dagbladet i dag sier Steffen Sørum opp jobben som redaktør for Vinduet. Han anklager Gyldendal, som eier og utgir Vinduet, for å ville lage et elitistisk tidsskrift, med for sein utgivelseshyppighet til for dyr utsalgspris.

- Jeg foreslår at de fire største forlagene går sammen om å lage et tidsskrift som koster en femtilapp. Jeg ønsker meg et ledende blad med temperatur, sier Sørum til Dagbladet.

Redaksjonssjef for skjønnlitteratur i Gyldendal, Einar Ibenholt, kjenner seg ikke igjen i Sørums beskrivelse.

- Gyldendal har aldri presset på for å få et smalt og elitistisk organ. Vi ønsker å lage noe som er viktig og å nå ut til flest mulig. Det er mulig å sette dagsordenen selv om man kommer ut sjelden, sier Ibenholt.

- Har dere blandet dere inn i det redaksjonelle?

- Vi har aldri blandet oss borti innholdet. Redaksjonen har uinnskrenket redaktørmakt.

Vinduet har i dag et opplag på ca. 3000 eksemplar, og Ibenholt utelukker ikke at potensialet for et litteraturtidsskrift kan være mye større.